ULAZ NA PLAŽU KAO POLA ARANŽMANA: Dve ležaljke i suncobran u Miločeru koštaju 120 evra!
Foto: Profimedia

LUKSUZNO

ULAZ NA PLAŽU KAO POLA ARANŽMANA: Dve ležaljke i suncobran u Miločeru koštaju 120 evra!

Crna Gora -

Crna Gora je poznata po tome da ponekad ima "zanimljive" cene ležaljki, a neretko vam je potreban zaista dubok novčanik samo za ulazak na plažu.

Oni koji požele da se osunčaju na plaži koja je bivše odmaralište srpske dinastije Karađorđević, to zadovoljstvo moraće da plate 120 evra. I to samo na Kraljevoj plaži, dok na Kraljičinu plažu, koja se nalazi odmah pored, čak ni oni koji su spremni da izdvoje tako veliku sumu novca neće mogu da uđu.

Kraljičina plaža, koja je ime dobila po kraljici Mariji Karađorđević, već godinama je zatvorena za javnost, a u njenim čarima mogu da uživaju samo gosti luksuznog hotela.

Inače, naslednici dinastije Karađorđević sudskim putem potražuju bivšu letnju rezidenciju kraljice Marije i kralja Aleksandra Karđorđevića, ali i kompletnu imovinu koja je kraljevskoj porodici oduzeta 1947. godine.

Pravni postupak pokrenut je u aprila 2005. godine, ali je zahtev naslednika Karđorđevića na nekoliko instanci odbijen. Očekuje da će slučaj završiti pred sudom u Strazburu, a do tada, Karađorđevići i svi oni koji se zapute na prelepe miločerske plaže, moraće da spreme 120 evra za ulaz, dve ležaljke i suncobran.

Kurir.rs/Blic (M.B) Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Peščani raj na zemlji: 10 najlepših plaža za opuštanje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track