Najnovije vesti

UBISTVO KORNJAČE U STOLIVU: Roniocu preti kazna zatvora čak i do 5 godina!
Foto: Facebook

USMRTIO UGROŽENU VRSTU

UBISTVO KORNJAČE U STOLIVU: Roniocu preti kazna zatvora čak i do 5 godina!

Crna Gora

Marko Marković (24) iz Kotora bi zbog ubistva morske kornjače u Stolivu mogao da dobije zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina, kada je protiv njega, zbog osnovane sumnje da je usmrtio zaštićenu životinjsku vrstu, ekološka inspekcija podnela krivičnu prijavu.

foto: Profimedia

Morske kornjače su, podsećaju iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP), stavljene pod zaštitu zbog svoje retkosti i ugroženosti.

Zabranjeno je njihovo hvatanje i ubijanje, kao i uništavanje njihovih razvojnih oblika, osim kada se to radi u naučno istraživačke svrhe i uz pribavljenu dozvolu nadležnog organa.

Mladić je, u izjavi policiji i inspektorima, rekao kako je kornjaču usmrtio u samoodbrani.

"Marković je rekao da nije upoznat da je morska kornjača zaštićena vrsta i da je nije usmrtio iz ekonomskih razloga i sticanja dobiti. Na osnovu navedenog, ekološki inspektor je podneo krivičnu prijavu osnovnom državnom tužilaštvu, protiv Marka Markovića, zbog osnovane sumnje da je usmrtio zaštićenu životinjsku vrstu", kazali su iz UIP

Incident u Stolivu su oštro osudili i iz Svetske organizacije za zaštitu prirode WWF, ističući upitnu budućnost tih životinja koje direktno i indirektno stradaju zbog posledica ljudskih aktivnosti.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

U SRBIJI SE MAZI PAS, A NA SEJŠELIMA KORNJAČA: Kristijan je obišao 60 država, od njegovih slika zastaje dah!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...