(VIDEO) VELIKI POŽARI U TIVTU I HERCEG NOVOM: Vatrogasci spasli kuće, dim prekrio grad!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

JAK VETAR RASPLAMSAO VATRU

(VIDEO) VELIKI POŽARI U TIVTU I HERCEG NOVOM: Vatrogasci spasli kuće, dim prekrio grad!

Crna Gora -

Veliki požar u Tivtu ugrožavao je tokom noći oko 100 kuća, ali vatrogasci trenutno drže situaciju pod kontrolom, saopšteno je iz lokalne službe zaštite. Gori i u parku zaštićene prirode na Orjenu iznad Herceg Novog, a dim sa planine prekrio je tokom noći čitavi grad.

Jak vetar koji duva od sinoć rasplamsao je vatru u naseljima Mrčevac i Vrijest 2 u Tivtu, gde su vatrogasci spasili kuće.

Požar u Tivtu i dalje je aktivan, rasplamsava ga bura koja duva od sinoć. Gori šuma na nepristupačnom terenu i očekuje se intervencija protivpožarne avijacije, naveli su u lokalnoj službi spasavanja.

U gašenju požara učestvovali su vatrogasci iz više gradova, a meštani su tokom noći vodom natapali okolinu kuća kako bi ih zaštitili od vatre. Vatrogasci trenutno drže stvari pod kontrolom, a kuće nisu direktno ugrožene.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić kazao je jutros medijima da je sinoćna intervencija bila "jedna od najtežih i najznačajnijih u istoriji te službe, jer je vatra direktno ugrožavala oko 100 kuća".

Gori i na Orjenu, gde su požari aktivni još od početka avgusta. Požar se u poslednja dva dana proširio i zahvatio veliku površinu.

U zaštićenom i nepristupačnom parku prirode ugrožena je endemska vrta bora – munika, a dim nošen s planine prekrio je sinoć Herceg Novi.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Kanaderi gase požar u Crnoj Gori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track