I DALJE SE TRAGA ZA UBICOM FUDBALERA LENCA: Napadač bio poznat pod nadimkom Mesar
Foto: Vijesti/Savo Prelević/Youtube

U BEKSTVU

I DALJE SE TRAGA ZA UBICOM FUDBALERA LENCA: Napadač bio poznat pod nadimkom Mesar

Crna Gora -

Nikola Mršić (38), osumnjičen da je izvršio ubistvo Kotoranina Gorana Lenca(33) 16. septembra, među kriminalnim klanovima navodno je poznat pod nadimkom Mesar, nezvanično saznaju crnogorski mediji.

On još uvek nije uhapšen i vodi se kao osoba u bekstvu. Za njim je policija Crne Gore raspisala poternicu.

Nadimak "Mesar" spominje se i u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, u kojem je optuženo 17 ljudi zbog navodne povezanosti sa Kavačkim klanom.

Na jednom od ročišta tog suđenja, optuženi Ilija Dedović koji je priznao da je radio za Kavački klan, rekao je pred sudom da je u kriptovanom telefonu koji je dobio od svoga šefa Milana Kneževića bio i kontakt stradalog Lenca.

foto: Printscren Facebook

Mršić je posle ubistva saslušan u kotorskoj stanici policije, nakon čega je pušten, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Kako je ranije saopšteno, prema operativnim saznanjima policije ovaj zločin je povezan sa obračunima kriminalnih klanova Kotora. Prema saznanjima istrage Mršić je navodno bio blizak i u kontaktu sa nekim članovima škaljarskog klana.

“Posle pet dana istrage rasvetlilo se ubistvo Gorana Lenca koje se dogodilo 16. septembra na stadionu fudbalskog kluba Bokelja u Kotoru. Službenici Uprave policije su odmah nakon uviđaja raspolagali operativnim saznajima o ubici", kazao je ranije pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Bahović.

foto: Kurir.rs/Aleksandar Jovanović

Podsetimo, Lenac je ubijen 16. septembra na stadionu Fudbalskog kluba Bokelj, oko 17.25 sati. Napadač nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca koji je sa drugom trenirao.

Navodno je na terenu je bilo još ljudi, ali je ubica strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira.

Prišao je Lencu i ispalio mu u glavu dva hica. Nakon toga je pobegao prema izlazu stadiona. Tada je ispalio još nekoliko hitaca u vazduh.

Kurir.rs/CDM (Željka Bojanić) Foto: Vijesti/Savo Prelević-Printscreen: Youtube

POGLEDAJTEBONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track