Najnovije vesti

NARKO-BOS DUGUJE MILIONE ZA POREZ: Ima osam stanova u Budvi, ali teško da će mu ih pleniti
Foto: Profimedia

Slobodan kašćelan

NARKO-BOS DUGUJE MILIONE ZA POREZ: Ima osam stanova u Budvi, ali teško da će mu ih pleniti

Crna Gora

Opština Budva donela je zaključak o prinudnoj naplati gotovo 20.000 evra poreskog duga Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu.

 

Vođa kavačkog kriminalnog klana, kako ga opisuje Specijalno tužilaštvo, u zgradi u naselju Komoševina poseduje osam stanova, ali protekle tri godine nije platio porez na nepokretnosti.

 

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je budvanski Sekretarijat za finansije doneo zaključak o prinudnoj naplati, koji je uoči vikenda prosleđen na adresu Kašćelana.

 

Kotoraninu se njime daje rok od deset dana da izmiri poresko dugovanje i navodi da će se u suprotnom preduzeti zakonom predviđene mere upisa hipoteke na imovinu.

 

Opština je pre dve i po godine upisala u katastarsku evidenciju hipoteku na te nekretnine, kada je poreski dug bio nešto manji od 6.000 eura.

Ukoliko se Kašćelan ogluši o zahtev budvanske vlasti, Upravi za nekretnine dostaviće novi nalog o blokadi imovine.

 

Kašćelan je optužen da je jedan od organizatora kriminalne grupe koja se bavila švercm droge, zelenaštvom, iznudama i za njim je raspisana poternica.

 

U tim okolnostima, Opština Budva bi kao jednu od mera mogla da pokrene plenidbu i prodaju njegovih nekretnina, čime bi izmirili dugovanje.

 

Malo je verovatno, međutim, da će se to desiti - jer se te drastične mere nisu do sada primenjivale ni u slučaju pojedinih poreskih obveznika koji su dugovali milione.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...