LOKALNI IZBORI U CRNOJ GORI: DPS osvojio vlast u tri opštine, neizvesno u Tuzima
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

nezvanični rezultati

LOKALNI IZBORI U CRNOJ GORI: DPS osvojio vlast u tri opštine, neizvesno u Tuzima

Crna Gora -

Prema nezvaničnim rezultatima, DPS je osvojio vlast u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

Iz Demokratskog saveza su saopštili da je DPS u Tuzima osvojio 15 mandata i da se bori se za 16. Prema njihovim podacima Albanska Alternativa je osvojila sedam, Demokratski savez dva (bore se za treći mandat), Bošnjačka stranka tri, DUA dva. Demokrate i SD su osvojile po jedno odborničko mesto.

Prema nezvaničnim informacijama DPS-a na Cetinju, na osnovu 57 odsto obrađenih glasova imaju 52,5 odsto glasova. To je 17 mandata, od 33, u Skupštini Prestonice. Socijaldemokrate imaju dva mandana za sada, rečeno je Vijestima nezvanično iz te partije.

U Mojkovcu je biračko pravo na današnjim lokalnim izborima iskoristilo nešto više od 83 odsto upisanih birača, što je na nivou izlaznosti sa lokalnih izbora 2013. godine.

Pobednik izbora je DPS koji je, po svemu sudeći, osvojio apsolutnu vlast u tom gradu.

Bilo je manje incidenata nego na Cetinju, a najviše ih je bilo vezano za izborne štabove Demokratske partije socijalista, na koje se žalila opozicija.

Prema preliminarnim rezultatima SDP ta partija je doživela stravičan pad na lokalnim izborima u Petnjici. SDP osvojio samo jedno odborničko mesto, dok je na prošlim izborima imala 11.

DPS je u Petnjici osvojio apsolutnu vlast sa 16 odborničkih mesta. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su, prema podacima SDP, osvojili između tri i četiri odbornička mandata Nepoznanica su druge stranke jer nisu stigli rezultati sa izbornog mjesta Trpezi, koje broji 950 glasova.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja