TUŽILAŠTVO CRNE GORE ZAKLJUČILO: Nije bilo prepisivanja iz Hrvatske
Foto: Profimedia

Odlučno i Odsečno

TUŽILAŠTVO CRNE GORE ZAKLJUČILO: Nije bilo prepisivanja iz Hrvatske

Crna Gora -

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo da crnogorski program za fizičko vaspitanje za osnovnu školu nije plagijat i da nije prepisan od Hrvatske.

Portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Danka Ivanović Đerić kazala je podgoričkom listu "Pobjeda" da je nakon okončanog izviđaja utvrđeno da "nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo koga".

Crnogorski kurikulum iz fizičkog vaspitanja letos je izazvao žestoke reakcije dela javnosti nakon što su pojedini hrvatski stručnjaci saopštili da je taj dokument prepisan od njih. Članovi Komisije koja je izradila dokument podneli su letos neopozive ostavke na članstvo u tom telu. Oni su tada saopštili su da su podneli ostavke isključivo zbog moralne odgovornosti i bili su izričiti da nisu prepisivali program od kolega iz Hrvatske. Nadležne državne institucije, Zavod za školstvo i Ministarstvo pravde tada su saopštili da se crnogorski kurikulum iz fizičkog značajno podudara sa hrvatskim dokumentom. Nije, međutim, bilo utvrđeno da li je reč o plagijatu, već se čekalo da slučaj istraže nadležni državni organi.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EVO KO JE ČUVAO VIŠE OD 20 TONA OPASNOG OTPADA U OBRENOVCU?! Pogledajte i kako je otpad otkriven!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track