(FOTO) POSLEDICE SNAŽNOG ZEMLJOTRESA U CRNOJ GORI: Deset porodica mora da napusti kuće!
Foto: Vijesti.me/Tufik Softić

Posle potresa

(FOTO) POSLEDICE SNAŽNOG ZEMLJOTRESA U CRNOJ GORI: Deset porodica mora da napusti kuće!

Crna Gora -

Deset porodica iz Plava i beranskog sela Vinicka moraće da privremeno potraži drugi krov nad glavom, jer su njihove stare kuće oštećene u zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru, a čiji je epicentar bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od pet kilometara.

Opštinskom štabu za suzbijanje posledica od elementarnih nepogoda u Plavu do sada su prijavljena znatnija oštećenja na oko 50 kuća. Predsednik opštine Plav, Orhan Šahmanovi rekao je i da štab konstantno zaseda.

U Beranama je prema rečima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca izmeštena porodica iz sela Vinicka čija je kuća znatnije oštećena i nesigurna za dalje stanovanje.

"Službenici Službe zaštite i spasavanja obilaze teren grada i opštine i osim oštećenja na dimnjacima za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je ne daj Bože nekome bio ugrožen život", rekao je ranije šef Službe Mirza Medunjanin.

foto: Vijesti.me/Tina Sinanaj

I u Beranama su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja i uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tiho Bogavac rekao je da su oštećenja unutar stanova zabeležena u starijim zgradama, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

Na staroj zgradi Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov.

Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica - Murino zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

foto: Vijesti.me/Čitalac reporter

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima, a osetio se i u okolnim državama.

Kurir.rs/Vijesti.me, Tanjug

Foto: Vijesti.me/Tufik Softić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track