DOBILI PRVO ZELENO SVETLO: Ulica u Beranama biće nazvana po Slobodanu Miloševiću?
Foto: Profimedia

INICIJATIVA DRUŠTVA "NIKOLA VASOJEVIĆ"

DOBILI PRVO ZELENO SVETLO: Ulica u Beranama biće nazvana po Slobodanu Miloševiću?

Crna Gora -

Inicijativa da jedna od beranskih ulica dobije ime Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, dobila je zeleno svetlo Saveta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

Inicijativa je prosleđena Sekretarijatu za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO kao nadležnom organu da u skladu sa Zakonom o spomen obeležjima sprovede proceduru.

Odluku su jednoglasno izglasala četiri člana Saveta koji su prisustvovali sednici održanoj 18. decembra, dok su tri člana bila odsutna, a Inicijativu o davanju imena Slobodana Miloševića jednoj od ulica pokrenula je NVO Srpsko istorijsko - kulturno društvo "Nikola Vasojević" iz Berana.

Kako se vidi iz Zapisnika sa sastanka, pomenuta NVO predložila je čak šest novih imena ulica, dok su dva predloga dala privatna lica, a po jedan Nova srpska demokratija i dva udruženja boraca.

Osim predloga da jedna od beranskih ulica ponese ime Slobodana Miloševića, NVO Srpsko istorijsko - kulturno društvo "Nikola Vasojević" je predložilo da beranske ulice dobiju imena i: "Golootočkih žrtava", "Milosava Raičevića", "Boška Đuričanina", "Princ Mihailo Petrović Njegoš" i "Veličkih žrtava".

Kurir.rs/Espona.me

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track