DEMOKRATSKI FRONT O UBISTVU IVANOVIĆA: On je bio primer istinskog patriote i ceo svoj život je posvetio borbi za srpski narod
Foto: Vijesti

Teroristički napad protiv mira i stabilnosti regiona

DEMOKRATSKI FRONT O UBISTVU IVANOVIĆA: On je bio primer istinskog patriote i ceo svoj život je posvetio borbi za srpski narod

Crna Gora -

Demokratski front osudio je jutrošnje ubistvo Olivera Ivanovića i pozvao nadležne institucije KiM i predstavnike međunarodne zajednice da rasvetle kako kažu "teroristički napad koji je uperen protiv stabilnosti i mira celog regiona".

"Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice na KiM, da odmah rasvetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti celog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva", navodi se u saopštenju.

Iz tog političkog saveza su dodali da je Oliver Ivanović bio primer istinskog patriote i čoveka koji je čitav svoj život posvetio borbi za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Oliver je bio naš iskreni prijatelj i saborac. Čovek koji se čitav život borio za mir, demokratiju, pravnu državu i suživot Srba i Albanaca na KiM. Iako je bio čovek mira, tolerancije , dijaloga, kada je ratni vihor zahvatio KiM, on nije bežao niti se krio, već je u najkritičnijim trenucima za srpski narod na KiM, zajedno sa svojim saradnicima, stao na čelo odbrane svoga naroda i svoje države Srbije. Da nije bilo njega i njegovih saboraca, sever KiM bi bio etnički čist: kao pravi Kuč stao je na branik svoga naroda i KiM", rekli su iz DF-a.

Kazali su i da Oliver Ivanović nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko poreklo i svoje Kuče i Podgoricu, gde je rado dolazio i bio sa svima nama, njegovim prijateljima, drag i poštovan gost.

"Nikada nije prekidao veze sa otadžbinom njegovih predaka, pa mu je i otac sahranjen u Crnoj Gori. Danas je njegova porodica, ovim bezumnim, zlikovačkim aktom, izgubila svoj najčvršći oslonac, divnog, pažljivog i odanog supruga i roditelja i brata, Srbi na Kosovu i Metohiji svoga najboljeg sina kome je interes svog naroda i svoje Srbije bio iznad partijskih i ličnih interesa, mi njegovi prijatelji, sjajnog čoveka i druga. Srbija i Crna Gora će večno čuvati uspomenu na tvoj nasmejani lik, na čoveka koji je živeo za svoj narod i otadžbinu i koji je za njih platio najveću cenu.

Demokratski Front izražava najdublje divljenje za sve što je Oliver Ivanović uradio boreći se za svoje ideje i svoj narod" zaključuje se u saopštenju koje su potpisali "Oliverovi prijatelji iz Demokratskog fronta", navodi se.

Kurir.rs/Vijesti Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je za Srbiju teroristički akt!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track