(VIDEO) DEVETORO UHAPŠENO ZBOG DROGE U CRNOJ GORI: Pogledajte snimak policijske akcije
Foto: Printscreen Youtube/CdM redakcija

NASTAVAK "Barbe"

(VIDEO) DEVETORO UHAPŠENO ZBOG DROGE U CRNOJ GORI: Pogledajte snimak policijske akcije

Crna Gora -

Božidar Rašović, Milena Rašović, Zaim Asanović, Aleksandar Mitrović, Božina Bulatović, Petar Camović, Novak Novović, Mirsad Herović i Radonja Lazarević uhapšeni su rano jutros u nastavku policijske akcije "Barba" zbog sumnje da su deo grupe koja se na međunarodnom nivou bavila krijumčarenjem većih količina marihuane i heroina.

Akciji je sprovedena u Podgorici, Baru, Beranama i Andrijevici.

"Na osnovu preduzetih mera i radnji identifikovane su tri kriminalne grupe, koje su, kako se sumnja, marihuanu i heroin nabavljale iz Republike Albanije, a potom preko teritorije naše države krijumčarile za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Nemačku", navode u UP.

Tokom pretresa, pronađen je veliki broj predmeta i drugih materijalnih dokaza koji ukazuju na vršenje krivičnih dela koja se ovim licima stavljaju na teret, kao i jedno vatreno oružje – puška.

Današnjom akcijom uhapšeni su pripadnici treće organizovane kriminalne grupe koja je obuhvaćena akcijom "Barba".

Realizacija ovog predmeta započeta je 15. januara ove godine kada je uhapšeno 10 osoba koje su osumnjičene da su kao pripadnici druge dve organizovane kriminalne grupe izvršili navedena krivična dela.

Krivičnim prijavama ukupno je obuhvaćeno 29 lica, kojima se kao pripadnicima ovih organizovanih kriminalnih grupa stavlja na teret sumnja da su izvršili krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

U ranijem periodu, u sklopu ove akcije, u više pojedinačnih akcija sprovedenih u Crnoj Gori, uhapšeno je 14 osoba, protiv kojih je podneto 11 krivičnih prijava, za počinjenih 14 krivičnih dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Dve osobe su ranije uhapšene u Hrvatskoj, a četiri u Nemačkoj.

U predmetu "Barba" ukupno je zaplenjeno 375 kilograma marihuane, 3,3 kilograma heroina, 10 grama kokaina, dve automatske puške, dve puške, jedan automatski pištolj – škorpion i tri pištolja.

Od ukupnog broja uhapšenih u predmetu "Barba" sedam su povratnici u vršenju krivičnog dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Kurir.rs/Cdm.me

Foto: Printscreen Youtube/CdM redakcija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Zoran Marjanović otkriva ubicu svoje supruge?! Tvrdi da zna ko je ubio Jelenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja