PODGORIČANIN TRAŽIO SOCIJALNU POMOĆ: Kada je video koliko su mu uplatili, odmah je sve prosledio drugom
Foto: AP

mizerija

PODGORIČANIN TRAŽIO SOCIJALNU POMOĆ: Kada je video koliko su mu uplatili, odmah je sve prosledio drugom

Crna Gora -

Podgorički Centar za socijalni rad odobrio je sugrađaninu Esadu Pepiću jednokratnu novčanu pomoć od neverovatnih 10 evra.

Iako je u rešenju Centra, koje je potpisala direktorka Ana Stijepović, konstatovano da se Pepić nalazi u stanju socijalne potrebe i da je njegov zahtjev opravdan, država je odlučila da mu pomogne tako što je na njegov račun uplatila 10 evra.

Pepić je kazao za Dan, da je podigao novčanu pomoć i odlučio da je donira nekome kome je novac potreban za lečenje.

“Dobio sam 10 evra koje sam danas podigao i rešio da ih doniram za lečenje nekom ko je siromašniji od mene. Da imam novca, ja bih to podelio. Ja sam siromah, ali nisam siromašan u duši. U duši sam bogat”, poručio je Pepić.

Pepić je zahtev za dodelu pomoći podneo 28. decembra i naveo da se supruga i on nalaze u veoma teškoj, kako zdravstvenoj, tako i materijalno-finansijskoj situaciji.

Mesec kasnije, Pepiću su odgovorili iz Centra za socijalni rad i dodelili mu jednokratnu novčanu pomoć od 10 evra.

Iz Centra za socijalni rad Podgorica Danu su saopštili da je članom 37 Zakona o socijalnoj i dečijoj zaštiti propisano da pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti pojedinac, odnosno porodica, koja se zbog posebnih okolnosti koje utiču na stambeno, materijalno i zdravstveno stanje, nađe u stanju socijalne potrebe.

Kurir.rs/CDM.me

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track