VLADIN SLUŽBENIK O SINOVCU KOJI JE UMEŠAN U UBISTVO MEDINA: Vladimir je dobro dete, nisam ga štitio
Foto: Youtube/Printscreen

SLUČAJ JOŠ NIJE GOTOV

VLADIN SLUŽBENIK O SINOVCU KOJI JE UMEŠAN U UBISTVO MEDINA: Vladimir je dobro dete, nisam ga štitio

Crna Gora -

Mihailo Ulama, brat Vladimira Ulame, prvooptuženog za ubistvo Nemanje Medina, odbio je danas da svedoči u podgoričkom Višem sudu.

Njihov stric Zoran Ulama, koji je šef Odeljenja za borbu protiv trgovine ljudima, kazao je da nije pomagao sinovcu kada je imao probleme sa zakonom, iako su svedoci tvrdili da se Ulama hvalio kako ga stric štiti.

“Kada sam čuo da je imao problema zbog pištolja, bio sam ljut na njega. Ali verujte, on je jedno dobro dete i nadam se da će se dokazati da nema veze sa ovim. Majka nestalog Medina me je zvala da pomognem, i kazala je da ju je Vladimir slagao”, kazao je stric okrivljenog Ulame.

Nemanja Medin
Nemanja Medinfoto: Youtube/Printscreen

Svedok Muhamed Kozica i njegov otac Rifo, danas su bili kontradiktorni u iskazima. Muhamed je kazao da je Darko došao kod njega kući da kupio “BMW” od njega, te da mu za vozilo još nije platio 1.500 evra jer je uhapšen. Darka poznaje iz srednje škole.

“Darka sam sreo 2016. godine, tada sam primetio da ima opekotinu na desnoj ruci i kazao je da mu je auto prokuvao. Ulamu sam upoznao preko Darka, ne sećam se da li je dolazio kod mene”, tvrdio je Muhamed.

Dok je sin tvrdio da je njegov otac upoznao okrivljenog Darka u gradu, otac kaže da ga je upoznao kada je došao kod njih kući.

Advokatica porodice Medin Andrijana Razić ocenila je da je iskaz svedoka kontradiktoran i neistinit.

“Svedok iz prijateljskih razloga daje ovakav iskaz kako bi olakšao situaciju okrivljenog”, istakla je Razić.

Tokom suđenja svedok je par puta pogledao u okrivljenog Mijovića, i tom prilikom osmehnuli su se jedan drugome.

Rifo je naveo da je pre više godina Ulamin stric trebalo da mu pomogne oko kredita, ali da je on ipak sam to uradio tako što je dao kuću pod hipoteku.

I dok su otac i sin tvrdili da Ardijan Kastrati nije dolazio više puta kod njih svedok Rosa Mijač, koja je bila u emotivnoj vezi sa Muhamedom, navela je da je on spavao kod njih vrlo često jer je morao da putuje za Albaniju svaka tri do četiri dana.

Posle izlaska iz sudnice, okrivljeni Ulama je opet vređao brata stradalog Medina, Miloša. Za ubistvo Petrovčanina okrivljen je i Bogdan Milić, koji se brani sa slobode.

Prema navodima optužnice, 8. avgusta 2016. na teritoriji Bara i Podgorice optuženi se terete da su na podmukao način ubili Medina. Milić je, kako se navodi, pružio pomoć Ulami u prikrivanju. Dodaje se da su svesno izvršili krivično delo.

Kurir.rs/CDM (Žana Bojanić) Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track