TAŠTA MAROVIĆEVOG SINA SVEDOČILA: Možda znam koliko su novca dobili na svadbi, ali ne želim da pričam!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

PROCES U PDGORICI

TAŠTA MAROVIĆEVOG SINA SVEDOČILA: Možda znam koliko su novca dobili na svadbi, ali ne želim da pričam!

Crna Gora -

Dragica Popović, tašta Miloša Marovića, sina bivšeg predsednika Crne Gore Svetozara Marovića, svedočila je juče u Višem sudu u Podgorici da je bila na svadbi ćerke Tamare i da "možda zna" koliko su novca mladenci dobili.

"Ne želim o tome da govorim. Znam da su bili značajni prihodi", kazala je ona.

Pred većem predsednika podgoričkog Višeg suda, Borisa Savića, juče je, u postupku koji se vodi po zahtevu Specijalnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i njenog brata Ivana, saslušano pet svedoka.

Iskaze su dali Tamarini roditelji, Božidar i Dragica Popović, ali i Zoran Lubarda, Antun Petković i Ivana Knežević, svedoci odbrane koja dokazuje da je imovina koja je predmet spora stečena na zakonit način.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Svetozar Marović

Marovićeva tašta Dragica rekla je da je prijatelja, Svetozara Marovića, upoznala 15 dana pre ćerkine svadbe. Ispričala je da je čitav život štedela i da je imovinu stekla zakonito, radeći prvo u Budvanskoj rivijeri, a potom u budvanskoj Opštini. Rekla je da je stan u kom živi i danas dobila od države još 1989. godine i da je dobro zarađivala jer je bila član mnogih radnih tela.

Govoreći o stanu koji je 2005. godine kupio njen sin Ivan, Dragica Popović je objasnila da je on koštao 27.600 evra, da mu je 10.000 evra dao otac Božidar, koji je i sam to potvrdio, a da mu je i sama dodavala po nekoliko hiljada evra kad god je mogla.

Njen bivši suprug Božidar Popović, tast Miloša Marovića, objasnio je da je mogao da pomaže sinu jer je bio dobrog imovnog stanja - radio je kao savetnik u Vladi Srbije, gde je i sada zaposlen. Takođe je mu je dao 10.000 evra za opremanje sledećeg stana koji je Ivan kupio.

Prijatelji porodice Popović, Ivana Knežević iz Beograda i Zoran Lubarda iz Valjeva, rekli su da su im pozajmili ukupno 150.000 evra.

Suđenje se nastavlja 14.marta.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track