(KURIR TV) DVE EKSPLOZIJE ODJEKNULE KOD AMBASADE SAD U PODGORICI: Prikupljeni tragovi sa lica mesta! Evo šta se sve zna o napadaču!
Foto: Printscreen, Foto: Printscreen

OBAVEŠTENO SPECIJALNO TUŽILAŠTVO

(KURIR TV) DVE EKSPLOZIJE ODJEKNULE KOD AMBASADE SAD U PODGORICI: Prikupljeni tragovi sa lica mesta! Evo šta se sve zna o napadaču!

Crna Gora -

Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je danas da je o detaljima napada na ambasadu SAD u Podgorici obavestila Specijalno državno tužilaštvo.

Čolan Deretić, koja je izvršila uviđaj nakon događaja, rekla je da su prikupljeni svi tragovi s lica mesta koji će biti poslati na veštačenje, dok je telo stradalog poslato na obdukciju.

Prema prvim saznanjima, reč je o muškarcu čiji se identitet utvrđuje, a njegovi ostaci upućeni su na patalogoiju.

"Nakon obaveštenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno stradalo izašla sam na lice mesta. Istovremeno sam obaveštena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavestila Specijalno državno tužilaštvo", dodala je ona.

1 / 9 Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Nepoznati napadač bacio je oko ponoći bombu na ambasadu SAD u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva, javljaju podgorički mediji.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara.

Rojters prenosi da su stanovnici čuli dve eksplozije.

Nepoznati napadač je neposredno pre samoubistva sa raskrsnice kod Sportskog centra u krug ambasade bacio bombu. Zgrada ambasade nije oštećena.

Policija je blokirala Bulevar Revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do ambasade SAD.

Crnogorska vlada je rano jutros potvrdila da je nepoznati napadač oko ponoći bacio ručnu bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se ubio aktiviranjem druge eksplozivne naprave.

MUP Crne Gore: Radimo na identifikaciji napadača

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore rade na identifikaciji lica koje je sinoć bacilo eksplozivnu napravu u dvorište ambasade SAD u Podgorici, a potom se raznelo eksplozivnom napravom.

Kako se precizira, dežurnoj službi Centra bezbednosti Podgorica je oko ponoći od strane građana prijavljeno da se u delu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija.

Službenici Centra bezbednosti su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta američke ambasade, na zemljanom delu ka obali Morače, pronašli beživotno telo za sada neidentifikovanog muškog lica.

To lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usled aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu - bombu u dvorište ambasade SAD.

Dejstvom eksplozije u dvorištu ambasade, osim kratera koji je ostao na mestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini ambasade.

O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mesta. Tragovi prikupljeni sa lica mesta biće predmet veštačenja.

Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima ambasade SAD u vezi sa ovim događajem. O svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/ RTCG/ Tanjug

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja