SLUČAJ UBISTVA MALOG PAVLA: I majka će odgovarati za ubistvo dečaka?
Foto: Youtube/Printscreen

PRIKUPLJAJU SE DOKAZI

SLUČAJ UBISTVA MALOG PAVLA: I majka će odgovarati za ubistvo dečaka?

Crna Gora -

Nermin Šišić iz Tuzle verovatno neće biti jedini koji će odgovarati zbog ubistva 15-mesečnog Pavla J.

Više državno tužilaštvo prikuplja dokaze na osnovu kojih će već narednih dana odlučiti da li će zbog surovog zločina nad dečakom odgovarati i njegova majka Jelena Jovović (34).

Ima osnova da i majka deteta odgovara za najteži zločin, a najviše zbog priznanja posle hapšenja da je Šišić mesecima skoro svakodnevno tukao njenog sina.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

"Šišić se u početku normalno ponašao prema njenom detetu, posle čega je u novembru počeo da udara njenog sina jer mu je smetalo što dete plače. Govorio je da dete plače iz hira i udarao ga otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnima u lice, čupao ga za uši. To se dešavalo koliko se seća, ne svaki dan, moguće na dva - tri dana, a dešavalo se da, kada se vrati kući, primeti modrice na detetu na čelu", kazala je majka posle hapšenja.

Ona je opisala i događaj iz januara kada su dečaku nanete takve povrede da su mu pomoć ukazali i lekari Dečije bolnice. Tužiocu je rekla da je na glavi deteta videla povrede, ali joj je Šišić kazao da se dete udarilo o parket. Šišiću je, tvrdi, rekla tada da to nije od pada na parket već da je on udario dete.

Zato Tužilaštvo proverava da li u postupcima lekara, koji, kako je to utvrđeno posle zločina, slučaj nisu prijavili policiji, ima elemenata nekog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

"Tužilaštvo proverava da li je prilikom zbrinjavanja deteta u Kliničkom Centru Crne Gore došlo do određenih propusta od strane zdravstvenih radnika tog Centra", naveli su iz Tužilaštva.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dečak tada adekvatno zbrinut kao i da lekari nisu mogli da zaključe da je u pitanju nasilje.

Osumnjičeni Šišić je samo nekoliko dana posle ovog događaja ponovo počeo da tuče dečaka. Poslednje batine dečak nije preživeo i od njihovih posledica preminuo je 5. februara.

Kurir.rs/Vijesti (Svetlana Đokić) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track