Najnovije vesti

(VIDEO) KATASTROFALNO NEVREME POTOPILO CRNOGORSKO PRIMORJE: U Kotoru poplavljen glavni trg, u Budvi Stari grad potpuno pod vodom
Foto: YT Printscreen

Povodanj

(VIDEO) KATASTROFALNO NEVREME POTOPILO CRNOGORSKO PRIMORJE: U Kotoru poplavljen glavni trg, u Budvi Stari grad potpuno pod vodom

Crna Gora

Nevreme u Crnoj Gori praćeno kišom i vetrom napravilo je velike probleme na primorju, u Kotoru je poplavljen glavni gradski trg, u Budvi u Starom gradu ima pola metra vode, a more se izlilo i na magistralu u Risnu.

U Kotoru je poplavljen glavni gradski trg, ulaz u Stari grad i deo saobraćajnice preko glavne gradske rive. U Stari grad u Kotoru se sinoć ulazilo preko metalnih pontona, a tako je i danas.Saobraćaj se odvijao usporeno, a vozači se upozoravaju da voze oprezno da im se automobili ne bi ugasili u vodi, javlja Radio Kotor.

U Budvi je velika količina vode poplavila ulice Starog grada, a pumpe koje su izbacivale vodu su se pokvarile, dok u Ulcinju postoji opasnost od poplava jer nivo reke Bojane raste zbog velikih dotoka iz reka u Albaniji, posebno Drima. U Budvi je zbog obilnih padavina i mogućeg rasta nivoa mora zatvoreno i šetalište. Načelnik Službe zaštite i spasavanja, Dragan Božović, rekao je za RTV Budva da je nivo vode dostigao pola metra, a poplavljeni su prodajni i ugostiteljski objekti u Starom gradu.

Problem je nastao kada su se pokvarile pumpe koje su izbacivale vodu sa ulica u Starom gradu, a upućen je apel opštinskim vlastima da obezbede nove pumpe, da bi se izbegli veći problemi sa vodom, kao i šteta na objektima. Topljenje snega na planinama usled nagle visoke temperature vazduha, veliki dotoci u reci Drimu u Albaniji i padavine i snažni jugo praćen visokim talasima na moru uslovili su da naglo poraste vodostaj u reci Bojani. Kako javlja Info Ulcinj, terase restorana i vikendica na desnom kraku Bojane su potpuno pod vodom.

Meteorolozi u Albaniji su upozorili da narednih dana, posebno 8. marta, u regionu južno od Skadra može doći do poplava. U Albaniji u delu oko Skadra poplavljeno je na hiljade hektara zemljišta, pa je meštanima u pomoć došla i vojska.  

Kurir.rs/Mondo.rs

Foto: YT Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...