PREDSEDNIK ĆUTI: Vujanović bez odgovora o pomilovanju Kneževića
Foto: Profimedia

Traže pomilovanje

PREDSEDNIK ĆUTI: Vujanović bez odgovora o pomilovanju Kneževića

Crna Gora -

Crnogorski predsednik Filip Vujanović nije odgovorio na pitanje medija da li će pomilovati jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Milana Kneževića.

Knežević, poslanik DF kome je ukinut imunitet, juče se dobrovoljno javio na izdržavanje četvoromesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog napada na policajca tokom jednog od opozicionih protesta u Podgorici.

Zakon o pomilovanju, omogućava Vujanoviću da pomiluje osuđenog Kneževića i bez molbe.

Vujanović je ranije saopštio da je Ministarstvu pravde prosledio molbu Udruženja književnika Crne Gore, Instituta za srpsku kulturu i Društva srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine, koji su od njega tražili da pomiluje osuđenog predsednika Demokratske narodne partije, ili da mu izrečenu zatvorsku kaznu zameni uslovnom.

Kandidat dela opozicije za predsednika Mladen Bojanić indirektno je pozvao prošle sedmice Vujanovića da pomiluje Kneževića.

"(Upozoravam i Vujanovića), da dobro odmere i povedu računa o delikatnosti svakog njihovog narednog koraka i kuda to može odvesti Crnu Goru", saopštio je Bojanić.

Knežević je juče, pre ulaska u zatvor, poručio Milu Đukanoviću da će naredna četiri meseca, kako je rekao, "tražiti krevet" na kom će lider DPS-a moći da opruži noge odmah nakon predsedničkih izbora.

Na Fejsbuk profile DF-a je objavljena video poruka Kneževića u kojoj on kaže da je 20 godina života posvetio beskompromisnoj borbi "protiv Đukanovićevog režima" i svojim dosadašnjim političkim angažmanom, kako kaže, nije ugrozio ni zajedničko opoziciono đelovanje, ni interes.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

"Rezultat moje borbe je poznat - pravosnažno sam osuđen na četiri meseca zatvora u jednom političkom procesu. Već sedam meseci nalazim se kao jedan od optuženih u drugom političkom procesu takozvani državni udar, dok sam u trećem političkom procesu označen kao vođa kriminalne grupe koja je poslanicima DPS-a saopštila istinu da su gazeći Ustav i Zakon ove države duboko zašli u kriminalnu sferu ološi i ništavila'', kazao je Knežević.

Dodao je da se nada da će njegov dobrovoljni odlazak na služenje zatvorske kazne doprineti da težište predsedničkih izbora ne bude na novom radikalizovanju njegove ličnosti i DF-a kao najjačeg opozicionog subjekta.

On je pozvao članove i simpatizera DF-a i sve koji žele promene, da glasaju za Bojanića, jer kako je poručio, "više nema izgovora da se to ne desi".

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track