PAO PRIPADNIK ZAGORIČKOG KLANA: Crnogorska policija krenula frontalno na mafiju
Foto: Vijesti.me

oštro

PAO PRIPADNIK ZAGORIČKOG KLANA: Crnogorska policija krenula frontalno na mafiju

Crna Gora -

Podgoričanin Dražen Čađenović, navodni glan zagoričkog klana, proveden je u jučerašnjoj akciji policije u Podgorici.

U posebnoj akciji u Baru uhapšen je Veljko Kovačević, tjelohranitelj Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića i privereeno je pet osoba.

Slika velikog broja pripadnika podgoričkog Centra bezbednosti i Posebne jedinice, naoružanih dugim cevima koji u gotovo svakom kvartu glavnog grada, ali i Baru, zaustavljaju vozila i pretresaju putnike, ulaze u gradske lokale i kontrolišu goste, narednih dana biće česta pojava. Razlog je namera policije da zavede red između zavađenih kriminalnih grupa, a posebno da obezbedi sigurnost građana.

“Opsadno stanje” u glavnom gradu usledilo je nakon što su u vrhu bezbednosnog sektora zaključili da je za veću sigurnost građana i konkretne rezultate u radu, potrebno da se pojača preventivni i operativni rad na terenu.

Drugog dana policijske racije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Bar su sinoć oduzeli tri pištolja od čega jedan komad vatrenog oružja sa 14 metaka i dva startna pištolja, blindirano vozilo i sedam pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je kokain.

“Od bezbednosno interesantnog lica Dražena Čađenovića (30) iz Podgorice je oduzeto blindirano vozilo “BMW 5“, podgoričkih registarskih oznaka. Vozilo je oduzeto radi provere“, ističu u UP.

Službenici CB Podgorica su takođe kod pet osoba, koje nisu bezbednosno interesantne, pronašli i oduzeli dva startna pištolja i sedam manjih pakovanja sa praškastom materijom za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Službenici CB Bar su takođe sinoć u ulici Vladimira Rolovića u Baru kontrolisali bezbjednosno interesantno lice Veljka Kovačevića (25) iz tog grada, navodno pripadnika organizovane kriminalne grupe koju je vodio Luka Đurović u Baru.

Kada je uočio policajce Baranin je pokušao da pobegne, ali su ga policijski službenici sustigli i uhapsili. “Kod njega u džepu od jakne pronađen pištolj marke “Glok“ , kazali su u UP.

“Kovačević je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kazali su u UP. On je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, a pištolj i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi veštačenja.

Kurir.rs/CdM

Foto: Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) HTEO DA SE RAZNESE "BOMBOM" PRED SKUPŠTINOM! Bivše vojno lice hteo da uđe sa eksplozivom u Skupštinu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track