OBRAČUN U PODGORICI: Ubica pratio Čađenovića, porodica pre eksplozije izašla iz vozila
Foto: Vijesti/Savo Prelević

ISTRAGA

OBRAČUN U PODGORICI: Ubica pratio Čađenovića, porodica pre eksplozije izašla iz vozila

Crna Gora -

Podgoričanin Dražen Čađenović (31) nije stradao od eksplozivne naprave koju je prevozio svojim automobilom, nego je ubijen.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava postavljena ispod "bmw-a" koji je vozio.

Bomba je najverovatnije aktivirana daljinskim upravljačem dvadesetak sekundi nakon što je Čađenović vozilom ušao u podzemnu garažu na Rimskom trgu.

Veruje se da je ubica pratio Čađenovića, čija porodica je nedugo pre eksplozije izašla iz vozila.

Silina detonacije je više od pet metara odbacila stražara koji je radio na rampi garaže. On je lakše povređen.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Tek posle završenih hemijskih veštačenja, istražitelji će moći da saopšte koja količina i vrsta eksploziva je bila u napravi kojom je Podgoričanin likvidiran pre dva dana.

Njegovo telo je, tek, juče izvađeno iz automobila i preneseno na Odeljenje sudske medicine. Policija, forenzičari i veštaci i juče su, po nalogu tužiteljke Suzane Milić, radili uviđaj.

Dražen Čađenović
Dražen Čađenovićfoto: Youtube screenshot/Vijesti

Iz Uprave policije kazali su da veruju da je Čađenović žrtva rata kotorskih kriminalnih klanova, koji besni već četvrtu godinu.

Prema pouzdanim saznanjima Vijesti, on je u kumovskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog kriminalnog klana Vladimirom i Duškom Roganović. Zajedno su bili optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Vesnića. Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude njemu i Vladimiru, a Duško je osuđen na osam godina zatvora.

Prema policijskim informacijama, poslednjih godina pripadao je klanu pokojnog Luke Đurovića, kojim navodno rukovodi Alan Kožar.

Kurir.rs/Vijesti (Jelena Jovanović) Foto: Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track