NOVI DETALJI DVOSTRUKOG UBISTVA U PODGORICI: Slučajno ubio gosta kafića dok je pucao u metu!
Foto: Vijesti Savo Prelevic

RAT MAFIJE

NOVI DETALJI DVOSTRUKOG UBISTVA U PODGORICI: Slučajno ubio gosta kafića dok je pucao u metu!

Crna Gora -

Crnogorski mediji prenose da je ubijeni Miloš Šaković bio blizak s „kavačkim klanom“ iz Kotora, dok je Radivoje Jovanović nevina žrtva ovog obračuna u kafiću u centru grada

Podgoričanin Radivoje Jovanović (42) nevina je žrtva oružanog obračuna koji se u subotu oko podneva dogodio u restoranu „Forum“ u centru Podgorice, kada je maskirani napadač pucao na drugog gosta tog lokala Miloša Šakovića (31), koga je potom dokrajčio na trotoaru.

Crnogorski mediji su preneli da je Jovanović sedeo u restoranu s devojkom, dok je za susednim stolom bio Šaković u društvu supruge i mladog bračnog para s bebom. Očevici su ispričali da je ubica bio mlađi muškarac, odeven u tamnu garderobu i sa kačketom. U ruci je nosio torbicu ispod koje je skrivao pištolj, a na licu je navodno imao silikonsku masku.

- Šaković je u trenutku primetio da mu prilazi ubica, zbog čega je zgrabio kafanski sto, bacio ga na njega, a potom počeo da beži. Napadač je, međutim, odmah zapucao i najpre pogodio nedužnog Jovanovića, koji je sedeo pored. Pojurio je za Šakovićem i sustigao ga nekoliko metara dalje na ulazu u tržni centar „Ražnatović“, gde je u njega ispalio rafal - prenose crnogorski mediji.

Prestravljeni gosti odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a u pomoć povređenima priskočili su i taksisti, koji su ih pre dolaska Hitne pomoći prevezli u Urgentni centar. Ubrzo po prijemu, obojica teško ranjenih su preminuli. Podgorički mediji su preneli da se egzekutor, bežeći kroz tržni centar, okliznuo i pao na beton, kao i da je nadalje pobegao ćopajući i skačući na jednoj nozi. Na parkingu nedaleko od mesta zločina ubica je bacio pištolj, kačket i torbicu, a prema saznanjima Vijesti, otiske dlanova ostavio je na nekoliko parkiranih automobila.

- Iz policije je nezvanično rečeno da je Šaković žrtva nastavka obračuna „škaljarskog“ i „kavačkog klana“ iz Kotora, koji su u višegodišnjem sukobu zbog trgovine narkoticima. U istom sukobu, pre samo četiri dana, u Podgorici je ubijen Dražen Čađenović, koji je poginuo u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta ispod njegovog džipa. Čađenović je navodno član kriminalnog klana Baranina Alana Kožara - navedeno je na portalu Vijesti.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Jovica Rečević preksinoć su podneli ostavke „zbog pogoršane bezbednosne situacije u Podgorici“.

Ivan Milićević

Ubijeni je rođak Minje Šakovića

NIJE GOVORIO S BRATOM

Crnogorski mediji preneli su i da je ubijeni Šaković osuđivan zbog dilovanja droge, kao i da je brat od strica Milića Minje Šakovića, koji je označen kao istaknuti član „škaljarskog klana“. Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, njih dvojica nisu bili u dobrim odnosima, jer je navodno Miloš bio blizak suprotstavljenom „kavačkom klanu“. Isti izvor kazao je da je ubijeni Šaković bio blizak s Igorom Božovićem, jednim od vođa „kavačkog klana“.

foto: Marina Lopičić

Ministar Stefanović

SRBIJA NEĆE BITI POLIGON ZA CRNOGORSKE KLANOVE

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obračun dva najjača klana iz Crne Gore i da će biti zabranjen ulazak u našu zemlju onima za koje se smatra da mogu ugroziti bezbednost Srbije. On je, odgovarajući na pitanje da li postoji opasnost da se obračuni crnogorskih kriminalnih klanova preliju u Srbiju, rekao da se preduzimaju sve mere na terenu kako se ne bi dozvolilo da na našoj teritoriji dođe do izvršenja teških krivičnih dela.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hapšenje Crnogoraca u Beogradu zbog kokaina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track