UBISTVO FUDBALERA LENCA: Odbrana tvrdi da nema dokaza da je Mršić ubica, pronađen DNK troje ljudi
Foto: Vijesti/Savo Prelević/Youtube

SUĐENJE

UBISTVO FUDBALERA LENCA: Odbrana tvrdi da nema dokaza da je Mršić ubica, pronađen DNK troje ljudi

Crna Gora -

Odbrana Nikole Mršića, optuženog za ubistvo Gorana Lenca 16. septembra 2017. godine, tvrdila je danas tokom razmatranja optužnice da ona ne sadrži dokaze koji bi mogli ukazati da je on ubica.

Advokati odbrane ističu da u DNK nalazu postoje tri traga izuzeta sa sporne kese, od Mršića, Nikole Mandića i nepoznate osobe, čiji je trag možda najdominantniji.

Oni insistiraju na dopuni optužnice o čemu će se Sud izjasniti u zakonskom roku.

Advokat Branko Anđelić kazao je da sve što je utvrđeno veštačenjem tragova DNK za Mršića, utvrđeno je i za Mandića.

Istakao je da manipulisanje DNK veštačenjem obesmišljavanje pravosuđa. Dodao je da nije preduzeto ništa da se ispitaju druge osobe čiji su tragovi pronađeni na spornoj kesi. Smatraju da za ovo krivično delo nema dokaza.

Anđelić je kazao da tužilaštvo nije svedoka Milana Jovićevića, koji poznaje i Lenca i Mršića, pitalo da li je njegov klijent ubica.

“Lično sam mišljenja da je svedok odgovorio da Mršić nije ubica, odgovorio bi onako kako tužilaštvu ne odgovara”, istakao je on.

Objašnjava da Jovićević nije upitan ni kako je poznavao optuženog, iako je saopštio da poznaje i njega i Lenca. Odbrana je ukazala i da svedok nije bio u prilici da mu se pruži bilo kakav vid prepoznavanja Mršića, koji je vrlo specifične građe.

Advokat Anđelić je naglasio da je odbrana predložila da se saslušaju dva maloletna svedoka koja su bila na licu mesta i njihovi roditelji, ali da je tužilaštvo to odbilo.

Lenac je ubijen 16. septembra 2017. na stadionu Fudbalskog kluba Bokelj, oko 17.25 sati. Napadač nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca koji je sa drugom trenirao.

Navodno je na terenu je bilo više ljudi, ali je ubica strpljivo čekao da se oni raziđu posle čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira.

Prišao je Lencu i ispalio mu u glavu dva hica. Nakon toga je pobegao prema izlazu stadiona. Tada je ispalio još nekoliko hitaca u vazduh.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti (Savo Prelević)/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track