Najnovije vesti

RUSI MASOVNO RASPRODAJU NEKRETNINE U CRNOJ GORI: Novi kupci dolaze iz zapadne Evrope, ali i jedne azijske zemlje
Foto: Profimedia

tranzicija

RUSI MASOVNO RASPRODAJU NEKRETNINE U CRNOJ GORI: Novi kupci dolaze iz zapadne Evrope, ali i jedne azijske zemlje

Crna Gora

Poslednjih nekoliko godina ruski državljani sve više prodaju svoje stanove i kuće u Budvi, iako stalno raste broj njihovih turista u Crnoj Gori.

S druge strane, pojavljuju se kupci nekretnina iz zapadne Evrope, a odnedavno i iz Turske. Bogati ruski kupci koji su se pojavili pre desetak godina i snažno podigli cene u Budvi a danas ih uglavnom žele da brzo prodaju.

 

"Naša agencija beLeži pad potražnje ruskih klijenata za kupovinom ili za investiranjem na Crnogorskom primorju za 80 odsto, a s druge strane je 80 odsto porasla njihova prodaja“, kaže Dušan Ranković, izvještava Radio Slobodna Evropa.

 

Dragan Božović, iz podgoričke agencije, navodi da se u poslednje vreme beleži pad kupovine, a s druge strane 50 do 70 odsto Rusa prodaje nekretnine. Ruske kompanije koje grade zgrade po Crnoj Gori većinom su ostale.

 

Ruski državljani su, prema nezvaničnim procenama, od 2005. godine do 2010. kupili oko 100.000 nekretnina u Crnoj Gori.

 

Poslednjih godina retko kupuju, a i budžeti su im skromniji, pa postaju vlasnici manjih stanova za 50.000 do 60.000 eura. Službeno, oko 4.200 ruskih državljana ima stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, a 2.600 ih ima nekretnine u Budvi.

 

Kurir.rs/Investitor.me

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...