BURA OKO BILBORDA U BUDVI SE NE SMIRUJE: Ministarstvo negoduje, a Komunalna se sprema da ih ukloni
Foto: printscreen in4s.net

ČEKA SE ODBOR ZA PROSLAVU

BURA OKO BILBORDA U BUDVI SE NE SMIRUJE: Ministarstvo negoduje, a Komunalna se sprema da ih ukloni

Crna Gora -

Budvanska Komunalna policija naložiće uklanjanje transparenta sa bedema Starog grada na kome se slavi da je srpska vojska oslobodila Budvu ukoliko Odbor za proslavu ne dostavi odobrenje da je dozvoljeno njegovo postavljanje.

Na licu mesta bio je i predsednik opštine Budva, Đorđije Vujović, koji je formirao Odbor za proslavu kao i gradski menadžer Milo Božović, član Odbora.

Komunalna policija dala je rok Odboru da do četvrtka dostavi papire kojima im je dozvoljeno da postave transparente na starogradske bedeme. Iz Odbora su se pozvali da im je Lovćen film ustupio reklamni prostor na bedemima, te da će dostaviti dokumentaciju.

foto: Vijesti/Vuk Lajović

Lovćen film, koji gazduje bioskopom Cadmus cineplex dao je i bilborde u gradu na kome su postavljene slike srpske vojske i junaka iz I svetskog rata.

Načelnik Komunalne policije Aleksandar Mijatović potvrdio je da je sačinjen zapisnik i da je ostavljen rok Odboru da do sutra dostavi odobrenja, jer se radi o kulturno-istorijskom spomeniku. Vlasnik Lovćen filma je srpski državljanin Vladan Sretenović, ali nezvanično iza ove firme stoji lokalni biznismen.

Imajući u vidu da je Odbor pod kontrolom DF-a, a da su Komunalna inspekcija i policija koalicionom sporazumu pripali Demokratama, na videlo je izašlo neslaganje ove dve ključne partije oko proslave Jubileja.

Ministarstvo: Bilbordi su pokušaj falsifikovanja istorije

Ministarstvo kulture Crne Gore saopštilo je da je na bilbordima koji su nedavno osvanuli u Budvi, a na kojima piše da je srpska vojska 1918. godine oslobodila Budvu, stogodišnjica oslobođenja tog grada predstavljena na način koji nije verodostojan i da predstavlja pokušaj falsifikovanja istorije.

U saopštenju na sajtu tog ministarstva navedeno je da "najsvežijom propagandom na području Budve, pre svega, šalju se poruke koje nemaju bilo kakvo utemeljenje u istorijskoj faktografiji".

Dalje se navodi da "ono što je nesumnjivo je da se kroz pokušaj falsifikovanja istorije pokušava isprovocirati građanski koncept Crne Gore".

Kurir.rs/Vijesti/Tanjug Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track