JEZIVO OTKRIĆE NA DURMITORU: Planinari pronašli ostatke državljanke Malezije nestale oktobra 2017!
Foto: Printscreen Vijesti.me

kobna šetnja do crnog jezera

JEZIVO OTKRIĆE NA DURMITORU: Planinari pronašli ostatke državljanke Malezije nestale oktobra 2017!

Crna Gora -

ŽABLJAK - Beživotno telo pronađeno u podnožju durmitorskog vrha Mali Međed u lokalitetu Struga najverovatnije pripada državljanki Malezije Čan Pei Jo (1977).

Beživotno telo primetili su planinari, a na lice mesta odmah su izašli pripadnici policije, gorske službe spašavanja i službe zaštite i spašavanja.

"Vidljive su bile samo noge nastradale, a kasnije se ispostavilo da se radi o državljanki Malezije. Leš je bio u fazi raspadanja. Pronađen je pasoš koji glasi na ime Čan Pei Jo, ranac i baterijska lampa. Najverovatnije je nesrećna turistkinja pala prilikom uspona na Mali Međed. Leš je tansportovan u Žabljak", kaže pripadnik GSS Zoran Vojinović.

Po nalogu Višeg državnog tužioca iz Bijelog Polja telo će biti upućeno u odeljenje patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, gde će se utvrditi uzrok smrti. Čan Pei Jo je došla na Žabljak 28. oktobra prošle godine.

Smestila se u privatnu kuću na Pitominama kraj Žabljaka. Narednog dana, oko 13.30 sati udaljila se od kuće u kojoj je bila smeštena, a stanodavcu je rekla da ide u šetnju do Crnog jezera.

Tog dana i naredne večeri nije se vratila zbog čega je stanodavac Neđeljko Šamšal prijavio njen nestanak policiji i tada počinje potraga prostora oko Crnog, Zminjeg i Barnog jezera.

Povodom nestanka devojke iz Malezije na Žabljaku je, prilikom potrage, boravila drugi sekretar ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini, gospođa Julia Suhaili interesujući se za nestanak njihove državljanke i toku potrage. Sa diplomatom iz Malezije, stigla je i sestra nestale devojke koja će zajedno sa prijateljem Čan Pei Jo.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijeti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track