BURA U CRNOJ GORI ZBOG RANJAVANJA NOVINARKE VIJESTI: Stotine građana protestovalo ispred zgrade vlade zbog napada na Oliveru Lakić! (VIDEO)
Foto: printscreen Vijesti.me/Srdan Kosović

izašli na ulice

BURA U CRNOJ GORI ZBOG RANJAVANJA NOVINARKE VIJESTI: Stotine građana protestovalo ispred zgrade vlade zbog napada na Oliveru Lakić! (VIDEO)

Crna Gora -

PODGORICA - Par stotina građana se okupilo ispred zgrade vlade u znak protesta zbog napada na novinarku ND "Vijesti" Oliveru Lakić.

Osim kolega novinara, prisutni su i predstavnici opozicionih političkih partija i nevladinog sektora.Građani nose transparente na kojima piše "Stop nasilju", "Situacija je izvanredna" "Za život bez straha".

“Bezbroj nerazjašnjenih napada, od kojih neki ubrzo zastarevaju, kao posledicu imaju atmosferu gde sačekuša novinaki ispred zgrade nije ništa neobično iako je već viđeno.

Zabrinutost je tim veća jer se ovaj put koristi oružje, što je do sada bio slučaj samo prilikom ubistva Duška Jovanovića”, saopštili su iz Društva profesionalnih novinara Crne Gore DPNCG.Oni su dodali da su predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta ponovo potencirali potrebu efikasnijih istraga napada na novinare.

“Tražimo da policija i Tužilaštvo ulože napore i otkriju sve napadače na novinare, posebno na Lakić za čiju bezbjednost strahujemo”, poručili su iz DPN

Pored toga smatraju da je to još jedan od dokaza da napadači treba da budu kažnjeni maksimalnim kaznama, bez obzira da li na osnovu postojećeg ili uvođenja posebnog krivičnog djela.

“Neka Ministarstvo pravde kao predlagač izmjena Krivičnog zakona ozbiljnije razmotri tu mogućnost iako je tvrdilo da je to nemoguće”, zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen facdebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja