SEĆATE LI SE BAHATIH PODGORIČKIH SPECIJALACA:  Policajci iz čista mira prebili mladiće, falsifikovali službene isprava i još nisu kažnjeni! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

prošlo je tri meseca

SEĆATE LI SE BAHATIH PODGORIČKIH SPECIJALACA: Policajci iz čista mira prebili mladiće, falsifikovali službene isprava i još nisu kažnjeni! (VIDEO)

Crna Gora -

Disciplinski postupak protiv službenika Interventne jedinice Mladena Vujovića, Slavka Furtule, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i pripravnika Miloša Bečanovića, koji se sumnjiče da su pretukli trojicu mladića u Podgorici sredinom februara, još uvek je u toku i osim što su udaljeni sa posla, nije poznato kako su kažnjeni.

Incident se dogodio 17. febraura, a javnost je za njega saznali tek posle dva dana kada su Savetu za građansku kontrolu rada policije građani dostavili snimak na kojem se vidi kako policijski službenici maltretiraju mladiće u centru Podgorice.

O slučaju je odmah obavešten vrh policije, a sa najviših adresa stigle su osude. Tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović najoštrije je osudio neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na snimku, te najavio da će konkretno ponašanje biti najstrožije sankcionisano. Šef policajaca Milan Radusinović je smenjen. Policajci, koji se sumnjiče za zlostavljanje trojice mladića i falsifikovanje službenih isprava, ubrzo su uhapšeni, a posle par dana pušteni da se brane sa slobode.

Savet za građansku kontrolu rada policije je, na vanrednoj sednici od 22. februara, ocenio je da se radi o teška diskreditacija policije te da su policijski službenici, svojim neprefesionalnim i bahatim postupanjem trajno se diskreditovali za dalje obavljanje, odgovornog i u javnom interesu uspostavljenog, policijskog posla. “Predmetni slučaj je “crvena linija” koja ne sme biti pređena”, upozorili su tada oni.

Savet je odlučio da nastavi da prati ovaj događaj kako se ne bi dogodilo, usled eventualne smanjene pažnje javnosti, da vremena, policajci budu ponovo u prilici da, noseći uniformu policijskog službenika.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja