OPOZICIJA OGORČENA: Bivši gradonačelnik Podgorice Mugoša, optužen da je pokrao milione evra, pojavio se u kampanji DPS-a!
Foto: DPS

SKANDAL!

OPOZICIJA OGORČENA: Bivši gradonačelnik Podgorice Mugoša, optužen da je pokrao milione evra, pojavio se u kampanji DPS-a!

Crna Gora -

Pojavljivanje bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, optuženog da je glavnom gradu naneo višemilionsku štetu, u kampanji Demokratske partije socijalista (DPS) nije iznenađenje, već na najreprezentativniji način oslikava ono što su vrednosti te partije, poručili su iz opozicije.

Mugoša se do sada u kampanji DPS-a za izbore u Podgorici pojavio na predstavljanju liste, kao i tokom posete nosioca liste Ivana Vukovića Lješkopolju.

foto: Printscreen YouTube

Miomir Mugoša

Nosilac liste Građanskog saveza za promene, Ivan Vujović, smatra da nije ništa novo što lica koja se terete za visoku korupciju učestvuju u kampanji DPS-a.

"To je sasvim prirodno za partiju koja je zarobila državu i koja je pohlepu i koruptivno 'snalaženje' stavila na pijedestal najviših političkih i društvenih vrednosti. Navodno nova i mlada lica u takvom izvitoperenom sistemu služe samo kao maska jednog koruptivno-klijentelističkog mehanizma i kompromitovanih pojedinaca”, izjavio je Vujović.

foto: Printscreen YouTube/Vijesti

Ivan Vujović

Kandidatkinja liste Sve za naš grad Branka Bošnjak tvrdi da posezanje "za čovekom koji je poznat po tome što je zloupotrebio položaj u glavnom gradu i oštetio ga za desetine miliona možda i više" odražava nemoć DPS-a.

"Meni nije neverovatno da on želi svoj povratak, Mugoša nije čovek koji će lako otići u penziju, ali jeste čudno da ga sa govornice hvale i zahvaljuju mu se na doprinosu, a svi znaju šta je radio. Posebno Specijalno državno tužilaštvo zna šta je urađeno po pitanju Carina, Bazara, ostalih afera, da ne spominjemo stanove koje je delio kao poklone kome je on hteo, obično onima koji imaju rešena stambena pitanja", kaže Bošnjakova.

foto: Printscreen YouTube/Vijesti

Branka Bošnjak

Kandidat koalicije Za 21. vek Mileta Radovanić smatra da je neprihvatljivo da čovek koji je optužen za zloupotrebu miliona evra gradskog novca učestvuje u kampanji i traži podršku građana.

"Za šta, za nove zloupotrebe i malverzacije? Ovo je i primer kontinuiteta politike bazirane na ucenama i mahinacijama. Na ovaj način DPS posredno vrši politički pritisak na građane i pokušava da utiče na slobodno izraženu volju birača”, kazao je Radovanić. Sa druge strane, dodaje on, to je i iskren potez od DPS-a prema građanima jer im u liku i prisustvu Mugoše predstavljaju sve ono što bi bila njihova vlast u Podgorici posle 27. maja.

foto: Printscreen YouTube

Mileta Radovanić

"Vlast zasnovana na kriminalu, pljački, otuđenju gradske imovine, malverzacijama, kršenju ljudskih prava, zloupotrebama", rekao je on.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: DPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track