KRUŠČIĆ NOVA ŽRTVA RATA CRNOGORSKIH KLANOVA: Ubica sa maskom ga likvidirao pred novinarkom i decom koja su se igrala, pa zapalio golf i pobegao drugim vozilom
Foto: Printscreen Facebook/Migi Kruščić

UBISTVO USRED KAFIĆA

KRUŠČIĆ NOVA ŽRTVA RATA CRNOGORSKIH KLANOVA: Ubica sa maskom ga likvidirao pred novinarkom i decom koja su se igrala, pa zapalio golf i pobegao drugim vozilom

Crna Gora -

Visok, krupan, obučen u crno, s kapuljačom i silikonskom maskom preko lica - tako su očevici ubistva vlasnika poznate diskoteke "Bigl" Miodraga Migija Kruščića, opisali napadača koji mu je u ponedeljak prišao s leđa dok je sedeo u bašti jednog restorana i u njega ispalio više hitaca.

On je u tom trenutku sedeo sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović. Kruščić je tražio sastanak sa Jovanovićevom, kako bi joj izložio problem koji ima u vezi sa zakupljenim delom plaže Trsteno, i prijavom koja je povodom toga navodno podneta inspekciji protiv njega.

Razgovor je prekinuo ubica koji je do restoranskog stola došao kroz prolaz zgrade, kuda je i pobegao posle likvidacije. Dok je Kruščić ustajao od stola ubica je već počeo da puca u njega.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

O rešenosti ubice da krvavi plan sprovede do kraja ukazuje i podatak da je Kruščić, ranjen, pokušao da pobegne ali je nakon dva-tri metra pao na travu. Ubica mu tada prilazi i u njega ispaljuje još hitaca a potom odlazi istim putem odakle je došao. Novinarka je povredila glavu od stakla koje se polomilo u trenutku dok je pokušavala da se zakloni od egzekutora. Okupljeni stanari zgrade i gosti lokala, pokušali su da pruže pomoć Kruščiću koji je davao znakove života i u trenutku kada je stigla ekipa Hitne pomoći.

Dok su mu se lekari borili za život, istražitelji su dobili dojavu o vozilu marke "golf" u plamenu na Ćemovskom polju. Odmah je bilo jasno o čemu je reč. Po istom receptu kao u mnogobrojnim likvidacijama koje su se dogodile proteklih godina, ubica je sa najmanje jednim pomagačem, pobegao automobilom s lica mesta, a onda ga polio benzinom i zapalio. Veruje se da su onda pobegli dalje drugim vozilom.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Osim što nemaju dilemu da je Kruščić već neko vreme praćen, istražitelji su zločin odmah pripisali "kavačkom" klanu, jer je Kruščić, važio za osobu koja je bila u poslovnim odnosima sa ljudima za koje se sumnja da imaju veze sa pripadnicima "škaljarskog" klana.

To je bio razlog da policija odmah na informativni razgovor pozove osobe koje su označene bliskim "kavčanima". Međutim, posle uzimanja izjava svi su pušteni.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Kruščić nije imao obezbeđenje. Bliski prijatelji tvrde da nije smatrao da mu je život u opasnosti. I pored toga što je tražio da mu bude urađena procena bezbednosti, zvaničan odgovor nikada nije dobio. No i pored toga verovao je policiji. To je saopštio i TV Vijesti sredinom marta kada je u eksploziji bombe delom uništena diskoteka čiji je bio, veruje se, samo formalni vlasnik.

Koliko je rat zaraćenih kriminalnih grupa uzeo maha, koliko ubice ne prezaju ni od čega, ukazuje i podatak da je Kruščić ubijen u bašti lokala naočigled gostiju ali i brojne dece koja su se u to vreme igrala kod zgrade i restorana.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić) Foto: Facebook/Migi Kruščić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track