SLUČAJ DRŽAVNI UDAR: ŠIROKOV: Sinđelić i tužilaštvo lažu! Nikad nisam planirao prevrat u Crnoj Gori! Nisam ni bio tamo!
Foto: Printscreen Twitter/Sky News

SVEDOČIO U MOSKVI

SLUČAJ DRŽAVNI UDAR: ŠIROKOV: Sinđelić i tužilaštvo lažu! Nikad nisam planirao prevrat u Crnoj Gori! Nisam ni bio tamo!

Crna Gora -

Glavnooptuženi u slučaju "državni udar", Eduard Širokov (Šišmakov), izjavio je pred tužilaštvom u Moskvi da su netačne sve tvrdnje svedoka saradnika Aleksandra Saše Sinđelića i crnogorskog Specijalnog tužilaštva o navodnoj nasilnoj promeni crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine i istakao da nikada nije bio u Crnoj Gori.

Širokov je rekao da su Tužilaštvo Crne Gore i Sinđelić izmislili njegov susret sa svedokom saradnikom u septembru 2016. godine u Moskvi, navodi se u njegovoj pisanoj izjavi koja je dostavljena crnogorskim medijima.

foto: Printscreen Twitter/Sky News

Širokov na poternici Interpola

On kaže da Sinđeliću nikada nije dao bilo kakav novac, telefone ili drugu tehniku, niti je učestvovao u dešavanjima za koja ga optužuje tužilaštvo.

Širokov ističe da nikoga od uhapšenih ne poznaje, niti je ikada bio u Crnoj Gori, kao i da nije kontaktirao ni sa jednim crnogorskim državljaninom po pitanju izvršenja krivičnih ili bilo kojih protivpravnih dela, uključujući terorizam i ubistvo predstavnika vlasti Crne Gore.

Širokov navodi da se sa Sinđelićem sreo samo dva puta - jednom u Moskvi i jednom u Beogradu, a i tada su razgovarali samo o pitanjima ravnogorskog pokreta u Srbiji. Posebno je istakao da nikada nije ni sam, niti sa Vladimirom Nikolajevičem, osnivao na teritoriji Crne Gore, Srbije ili Rusije kriminalne ogranizacije, niti je učestvovao u njihovoj delatnosti.

foto: Printscreen Twitter/Sky News

Takođe nikada nije vrbovao nikoga, pa ni ljude koje krivično gone nadležni ograni Crne Gore uključujući Aleksandra Sašu Sinđelića, Bratislava Dikića, Predraga Bogićevića, Nemanju Ristića, Miloša Jovanovića, Kristinu Hristić, Mirka Velimirovića, Branku Milić, Milana Dušića, Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića, Aleksandra Čurovića, Aleksandra Aleksića, Nikolu Đurića, Sinišu Ćetkovića, Dejana Stanojevića, Miloša Aćimovića, Ivicu Matića i Pericu Andrića.

"Nikoga od njih, osim Saše Sinđelića, ne poznajem. Ni sa kim od njih nikada se nisam video niti sa njima komunicirao. Nikome od ovih osoba nikada nisam izdavao naređenja. Nisam planirao nikakva krivična dela, uključujući terorizam i ubistvo predstavnika najviših vlasti Crne Gore. Takođe, nikada nisam nameravao da učestvujem u krivičnim delima", ističe Širokov.

On dodaje da nikada nkoga nije slao u Crnu Goru, niti u Podgoricu, pa ni na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, nikakva lica da dobiju oružje i municiju za izvršenje krivičnih dela.

Kurir.rs/Slobodnaevropa.org

Foto: Printscreen Twitter/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track