Najnovije vesti

TELO DIVLJE ZVERI PLUTALO REKOM KOD KOLAŠINA: Pronađen mrtav medved u Tari
Foto: Profimedia

UBIJEN

TELO DIVLJE ZVERI PLUTALO REKOM KOD KOLAŠINA: Pronađen mrtav medved u Tari

Crna Gora -

Kolašinski šumari pronašli su mrtvog medveda u reci Tari u mestu Jasen, 2,5 kilometra uzvodno od Mateševa Podkomovlje. Medved je, prema nezvaničnim informacijama ubijen u zoni za koju je nadležno Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, odnosno u lovištu posebne namene.

Šumari nisu ovaj slučaj prijavili policiji, već su to učinili lovci i saznali da policija nije bila obaveštena o ovom događaju.

Sveto Vukićević, koji je nadležan za kolašinsko šumsko preduzeće, rekao je da se još ne zna da li je medved ubijen, te da su u subotu slučaj prijavili policiji i da još nemaju zvaničnih informacija i detalja o slučaju.

Lovci, sa druge strane, ogorčeni su ovim nehumanim činom i traže da se pod hitno slučaj reši.

"Ovo je neprocenjiva šteta! Medved je zaštićena životinja, ali nam nije jasno zbog čega nije obaveštena policija, niti je izveden veterinar na lice mesta. Šumari koji su naišli na medveda, trebalo je sve da prijave policiji da se izvrši uviđaj i izvede veterinar na lice mesta, te da počinilac hitno bude pronađen, jer ovo je više od katastrofe. I mi smo u saznanju da je policija obaveštene tek u subotu veče i to od strane lovaca, a ne od onih koji su medveda pronašli”, kazali su kolašinski lovci.

Kurir.rs/ Cdm.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track