PROŠLA MU MOLBA: Knežević ranije izlazi iz zatvora
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

USLOVNO

PROŠLA MU MOLBA: Knežević ranije izlazi iz zatvora

Crna Gora -

Osnovni sud u Podgorici usvojio je molbu za uslovni otust predsednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića.

On je osuđen na četiri meseca zatvora jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Po isteku zakonom predviđenog roka, podnesena je molba za njegov uslovni otpust, koju je sud usvojio.

"Navedenu odluku veće je donelo imajući u vidu okolnosti koje se odnose na ličnost zatvorenika, njegov raniji život, njegovo vladanje za vreme izdržavanja kazne, a naročito da li je disciplinski kažnjavan, procenu rizika da li postoje smetnje u pogledu njegove bezbednosti, izvršavanje radnih obaveza s obzirom na njegovu radnu sposobnost, kao i druge okolnosti koje pokazuju da li je postignuta svrha kažnjavanja i da li se zatvorenik tako popravio da se može sa osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati, a naročito da do isteka vremena za koje je izrečena kazna neće učiniti novo krivično delo", navedeno je u rešenju suda o uslovnom otpustu.

Kako su objasnile sudije, prilikom odlučivanja su uzeli u obzir izveštaj ZIKS-a u kojem je navedeno da je Knežević radno angažovan i da radne zadatke obavlja uredno i odgovorno, da sarađuje u procesu vaspitno-korektivnog tretmana i poštuje odredbe pravilnika o kućnom redu.

Kurir.rs/DAN

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track