MAKEDONSKE TURISTE KONOPCIMA IZVLAČILI SA NEPRISTUPAČNE PLAŽE U ČANJU: Otišli na kupanje, pa nisu mogli da se vrate zbog ogromnih talasa
Foto: Uprava pomorske sigurnosti

veliki vetar podigao talase

MAKEDONSKE TURISTE KONOPCIMA IZVLAČILI SA NEPRISTUPAČNE PLAŽE U ČANJU: Otišli na kupanje, pa nisu mogli da se vrate zbog ogromnih talasa

Crna Gora -

Pripadnici Odeljenja traganja i spasavanja Uprave pomorske sigurnosti (UPS) spasli su i evakuisali četvoro makedonskih turista sa plaže u Čanju.

Žarko Lukšić, načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja UPS, kazao je da je po fizičkom angažmanu spasilačkog tima u sastavu Jasmin Koković, Stevan Asović i Admir Međedović, te nepristupačnosti terena, ovo bila do sada najzahtevnija spasilačka akcija UPS ove godine.

"U 14.15 primili smo dojavu sa jednog taksi-brodića i od OKC da se u prvoj desnoj uvali Kraljičine plaže kod Čanja nalaze četiri osobe koje nisu životno ugrožene, ali ne mogu da se vrate u Čanj zbog jakog jugozapadnog vetra koji je podigao talase. Odmah smo uputili naš spasilački brod SAR 1 iz Bara", rekao je.

On je dodao da su potom uz asistenciju ribara Sava Stanišića iz Čanja, spasioci sa uske stenovite plaže izvukli Makedonce - ženu i tri muškarca.

"More je bilo dva na tri, jugozapad, a SAR 1 je bio nekih sedamdeset metara od obale, dok je Stanišić sa svojim čamcem bio između nas i plaže. Naši momci su uskočili u more, plivali do turista, a potom ih konopcima navlačili do SAR 1. Turiste smo potom prebacili do Gata V Luke Bar odakle su prebačeni do objekta u kojem borave", zaključio je Lukšić.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Uprava pomorske sigurnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track