PALI CRNOGORSKI MAFIJAŠI, KUM SAMO ŠTO NIJE: Planirali likvidacije više osoba, čak i POLICIJSKIH FUNKCIONERA
Foto: Profimedia

brutalno

PALI CRNOGORSKI MAFIJAŠI, KUM SAMO ŠTO NIJE: Planirali likvidacije više osoba, čak i POLICIJSKIH FUNKCIONERA

Crna Gora -

Istražitelji proveravaju ko je na čelu kriminalne grupe koju, prema sumnjama bezbednosnih službi, čine Zlatko Matanović iz Skadra, Stefan Perović iz Nikšića (19) i njegov sugrađanin Dejan Vujović (21), a za koju postoje operativna saznanja daje planirala više teških krivičnih dela.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, ova tročlana grupa planirala je ubistvo osobe iz Podgorice koja se tretira kao bezbednosno interesantna.

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, istražitelji su prikupili operativna saznanja da je jedan od osumnjičenih bliski rođak Aleksandra Brajovića, koji je ubijen u sačekuši avgusta 2015. godine. Brajović je ranije bio osuđivan za šverc narkotika. Njegovo ubistvo nije rešeno, ali su određeni tragovi ukazali da su motivi neraščišćeni odnosi Brajovića i jedne kriminalne grupe iz Albanije.

Istražitelji su operativno prikupili mnoštvo informacija koje smisleno ukazuju da je trebalo da trojica mladića, po instrukcijama osobe čiji je identitet poznat, likvidiraju čak i neke policijske funkcionere.

Operativna saznanja ukazuju da su se ti policijski funkcioneri našli na meti jer su odgovorni za privođenje jednog Nikšićanina, poznatog zbog više krivičnih dela, za kojeg se veruje da je na čelu kriminalne grupe.

Vujoviću, Matanoviću i Peroviću se na teret stavljaju krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju u vezi sa delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kod osumnjičenih su pronađene stvari koje su mogli da koriste u krivičnim delima za koja su angažovani.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, inspektori su prikupili saznanja da su mladići vrbovani sa namerom da se iskoriste za najteža krivična dela, a zauzvrat im je obećana novčana nadoknada. Za sada se sa sigurnošću ne zna o kojoj sumi je reč, ali kako tvrde Pobjedini izvori, reč je o više desetina hiljada evra.

Ono u šta su u bezbednosnim službama sigurni je da imaju dovoljno dokaza za tvrdnje da se radi o brižljivom planu da se uklone svi koji su smetnja kriminalcu za kojeg se veruje da je angažovao trojicu mladića.

Kurir.rs/CdM

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track