ĆUTAO PRED SUDIJOM O SVIREPOM UBISTVU UKRAJINKE: Kotoraninu Stanoviću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Printscreen Vijesti.me Savo Prelević, Printscreen Facebook

BRANI SE ĆUTANJEM

ĆUTAO PRED SUDIJOM O SVIREPOM UBISTVU UKRAJINKE: Kotoraninu Stanoviću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke

Crna Gora -

Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović odredio je pritvor Arseniju Stanoviću (22) osumnjičenom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove (30).

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović je rekao da je Stanoviću pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, teškog načina izvršenja krivičnog dela i visine zaprećene kazne.

Kotoranin ni pred sudijom za istragu nije pričao o zločinu koji se 11. maja dogodio u tamošnjem naselju Dobrota.

foto: printscreen Vi, Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Dan ranije ćutanjem se branio i pred tužiocem, kom je priveden nakon hapšenja u Albaniji.

Sin smenjenog šefa Ispostave granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića uhapšen je u noći između subote i nedelje u Tirani.

Albanska policija lisice na ruke stavila mu je pošto su im kolege iz Crne Gore javile da će otac pokušati da mu omogući beg iz te države.

foto: Vijesti.me/ Facebook

Prema nezvaničnim informacijama, kada ih je policija zaustavila u Tirani, stariji Stanović upravljao je automobilom kosovskih registarskih oznaka, u kom je bio i osumnjičeni za svirepo ubistvo.

Navodno, suspendovani funkcioner Uprave policije nameravao je da pomogne sinu da pobegne u Sjedinjene Američke Države.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja