PRE 8 GODINA SU MU UBILI BRATA, A SADA POKUŠALI DA LIKVIDIRAJU I NJEGA? Detalji zločina koji je potresao Crnu Goru (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: video prtscr / Vijseti.me

NAPADAČI HTELI DA POBEGNU

PRE 8 GODINA SU MU UBILI BRATA, A SADA POKUŠALI DA LIKVIDIRAJU I NJEGA? Detalji zločina koji je potresao Crnu Goru (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Crna Gora -

Beranska policija uhapsila je Marka Zekića i Radomira Đukića iz Berana zbog sumnje da su navodno pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića 10. juna ove godine. Edinovog brata Jasmina (19) je pre osam godina Zekić ubio u centru Berana

Zbog snovane sumnje da su počinili krivična dela ubistva u pokušaju u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, posle saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju određeno je zadržavanje do 72 sata Berancima Marku Zekiću (27) i Radomiru Đukiću (35).

Oni su 10. juna oko 20 sati navodno pokušali da ubiju sugrađanina Eldina Šuntića (28), čijeg brata Jasmina (19) je pre osam godina Zekić ubio u centru Berana, pišu Novosti.

Oni su uhapšeni u ponedeljak uveče u Beranama, a posle saslušanja u beranskoj policiji, kada mu je saopšteno da će biti priveden višem državnom tužiocu, Zekić je pokušao da pobegne iz zgrade Centra bezbednosti u Beranama, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

Kako je saopštila policija, oni su se navodno vozili "vespom" ulicom 29. novembra, kada su primetili Šuntića kako sedi u "golfu 5", pred jednom pekarom. Okrenuli su se i prišli mu sa leđa. Sa sedišta iza Đukića, koji je uporavljao motociklom, ustao je Zekić i pucao na Šuntića, koji je odmah startovao automobil.

Pravo je čudo kako tada, kako se vidi na video-zapisu događaja, nije stradao mališan na biciklu, koji se nalazio do samog automobila.

Odmah posle prvog hica, počela je jurnjava ulicom 29. novembra, u kojoj je na Šuntića ispaljeno još nekoliko hitaca, koji su oštetili automobil, ali ga nijedan nije pogodio. Šuntić se dovezao do zgrade policije i prijavio slučaj, a policija je počela sa predistražnim radnjama, koje su dovele do hapšenja Zekića i Đukića, protiv kojih su, kako tvrdi policija, pribavljeni i materijalni dokazi.

Ubistvo Jasmina

Poslednje hapšenje u Beranama vratilo je sećanje na ubistvo Eldinovog brata Jasmina, koga je u septembru 2010. godine Zekić teško ranio, pogodivši ga hicem ispaljenim iz pištolja pravo u glavu. Jasmin je posle nekoliko sati preminuo, a Zekić je zbog tog ubistva i ranjavanja još dva mladića u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen na četiri i po godine zatvora.

Kurir.rs/ Večernje novosti

Foto: Printscreen/ Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track