Najnovije vesti

OVAKO SU POHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA VIŠE LIKVIDACIJA: Ranko Radulović i pripadnici više kriminalnih grupa pripremali i izvršavali ubistva! (VIDEO)
Foto: Vijesti/Luka Zeković

sarađivali sa škaljarcima i kavčanima

OVAKO SU POHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA VIŠE LIKVIDACIJA: Ranko Radulović i pripadnici više kriminalnih grupa pripremali i izvršavali ubistva! (VIDEO)

Crna Gora

Nikšićani Ranko Radulović (58), njegov bratić Stefan (22), rođak Luka Radulović (24), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), Ratko Martinović (38) i bosanski državljani Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54) saslušani su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, koje ih sumnjiči za pripremu više likvidacija.

Nakon saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata, a branioci osumnjičenih saopštili su da je predmet označen tajnim, obrazlažući da ne smeju da iznose detalje iz istrage.

 

Zbog sumnje da je član iste kriminalne grupe, juče je uhapšen i Nikšićanin Radoš Petrušić, bliski saradnik Ranka Radulovića. Policija traga za još nekoliko osoba iz te kriminalne grupe. Nikšićani i dvojica bosanskih državljana uhapšeni su u velikoj akciji Specijalnog tužilaštva i Specijalnog odeljenja policije.

foto: Printscreen Vijesti.me

Vijestima je od izvora bliskih istrazi potvrđeno da je uhapšeno više pripadnika kriminalnih grupa koje su navodno pripremale ubistva, a neki od njih se sumnjiče i da su učestvovali u organizaciji i izvršenju nekih od ubistava počinjenih u sukobu kotorskih kriminalnih klanova.

 

“Uhapšeni su pripadnici tri kriminalne grupe, koje su planirale i izvršavale ubistva. Nekoliko ubistava je ovom akcijom sprečeno, a mnogo toga je rasvetljeno”, rekao je izvor blizak istrazi i dodao da su neki od uhapšenih članovi i nikšićke i škaljarske kriminalne grupe.

foto: Vijesti/Luka Zeković

Drugi sagovornik blizak istrazi rekap je da SDT ne svrstava uhapšene ni u jednu kriminalnu grupu, ali da ih povezuju sa više klanova.

 

Izvori iz policije i tužilaštva nisu želeli da kažu za šta se tačno sumnjiče Radulović i uhapšeni, niti da li i kakve veze to ima sa nedavnim hapšenjem više osoba za koje su mediji spekulisali da su povezani sa planiranjem više ubistava.

“Ova hapšenja imaju veze sa hapšenjem jednog lica iz Albanije”, rekao je drugi izvor Vijesti.

 

Spekuliše se da je uhapšena grupa planirana ubistva pripadnika suprotstavljenih kriminalnih klanova, kao i policijskih inspektora.

U različitim akcijama prošlog i ovog meseca uhapšeni su albanski državljanin Zlatko Matanović i Nikšićani Dejan Vujović (21) i Stefan Perović (19). Oni su zadržani u pritvoru, a mediji su pisali da su osumnjičeni i za pripremanje ubistava. Jedan od uhapšenih sarađuje sa tužilaštvom.

foto: Vijesti/Luka Zeković

Ranko Radulović je hapšen i krajem juna 2017. u Nikšiću, a policija je tada saopštila da su tokom višemesečne istrage prikupili dokaze da je on 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mesta Slano ka Nikšiću.

 

Sumnjičili su ga da je krivično delo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima Darkom Vickovićem i Ratkom Martinovićem. Radulović je 2015. godine hapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije na teritoriji Crne Gore. Iste godine, Nikšićanin je oslobođen optužbi za zelenašenje.

foto: Printscreen Vijesti.me

Radulović je pravosnažno osuđen na četvoromesečnu kaznu zatvora zbog protivpravnog zauzimanja državne imovine nasipanjem peska i kamena u more u Lipcima u Bokokotroskom zalivu, 2008., gde je njegova kompanija kao podizvođač radova učestvovala u gradnji puta Risan - Grahovo.

 

Postupak protiv njega za devastaciju životne sredine i divlju gradnju u tom mestu je zastareo. Izdržao je višegodišnju zatvrosku kaznu zbog učešća u ubistva Zorana Vilotijevića.Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik,a vodi se i kao vlasnik nikšićkog lokala Tani.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...