INTERNET PLJAČKA U CRNOJ GORI: Falsifikovali dokumentaciju pa sa računa firme skinuli 1,6 miliona evra (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Ilustracija

provaljeni

INTERNET PLJAČKA U CRNOJ GORI: Falsifikovali dokumentaciju pa sa računa firme skinuli 1,6 miliona evra (VIDEO)

Crna Gora -

Pripadnici Odseka za suzbijanje privrednog kriminala uhapsili su 12 osoba iz Nikšića i sa Cetinja zbog sumnje da su falsifikovanom dokumentacijom izvršili 33 transkacije ka svojim računima sa računa firme "Roaming Montenegro", i tako toj firmi naneli štetu od 1.666.000 evra.

Još uvek se traga za jednom osobom koja je takođe osumnjičena za isto delo.

Kako pokazuje istraga osumnjičeni N.V. je izvršio izvršio statusne promene u privrednom društvu "Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić kod Centralnog registra privrednih subjekata na osnovu falsifikovane dokumentacije, gde je umesto izvršnog direktora D.M. prikazao sebe za izvršnog direktora ovog privrednog društva

Na osnovu te i takve falsifikovane dokumentacije, dovodeći u zabludu službenika banke, on je izvršio promenu kartona deponovanih potpisa u ovoj banci i aktivirao uslugu netbanking-a (elektronsko plaćanje), i na taj način došao do podataka o stanju i kretanju novčanih sredstava na računu ovog privrednog društva, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Osumnjičena lica su sa svojih računa uspjela da podignu određeni iznos gotovog novca do momenta podnošenja krivične prijave od strane banke.

Službenici Uprave policije u saradnji sa državnom tužiocem u ODT u Podgorici nastavljaju aktivnosti u radu po navedenom predmetu, u cilju utvrđivanja eventualnog učešća drugih lica u izvršenju predmetnog krivičnog dela.

Kurir.rs/Vijesti

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track