KO JE POMOGAO AUTOMEHANIČARU DA SKINE 1,6 MILIONA EVRA? Evo kako je izvedena pljačka veka u Crnoj Gori
Foto: Profimedia

POLICIJA TRAGA ZA PODGORIČANINOM

KO JE POMOGAO AUTOMEHANIČARU DA SKINE 1,6 MILIONA EVRA? Evo kako je izvedena pljačka veka u Crnoj Gori

Crna Gora -

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije "Roaming Montenegro" "skinuto"“ 1,6 miliona evra, automehaničar je u jednom od auto-servisa u glavnom gradu Crne Gore.

Za njim policija i dalje intenzivno traga, i još je nejasno, kako je mogao da sprovede u delo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahteva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno računovodstvo.

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika "Roaming Montenegro“, uspešnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog računa nikšićke firme u Erste banci, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 evra.

Prema rečima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović, ni njegov brat, nikada nisu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od organizovane grupe.

"Reč je o dobro izvedenoj prevari, tako da moguće da postoji još neko ko je osmislio ceo plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme "Roaming Montenegro" koja je jedna od uspešnijih u Crnoj Gori", rečeno je.

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosijea, neki od njih sitni prevaranti, spektakularna elektronska krađa novca, kako je moglo tako nešto da se sprovede u delo.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track