DETALJI LIKVIDACIJE ČLANA EKIPE LUKE BOJOVIĆA: Čuli smo decu kako vrište! Baranin upucan iz dva pištolja! Zatišje prekinuto
Foto: Vijesti/Radomir Petrić, Privatna Arhiva

blizak škaljarcima

DETALJI LIKVIDACIJE ČLANA EKIPE LUKE BOJOVIĆA: Čuli smo decu kako vrište! Baranin upucan iz dva pištolja! Zatišje prekinuto

Crna Gora -

Baranin Vaso Delibašić (45) preminuo je juče popodne u barskoj bolnici od posljedica ranjavanja u Makedonskoj ulici oko 12.50 časova. Nepoznati napadač, za kog se još uvek zvanično ne zna da li je na licu mesta imao pomagače, ispalio je više hitaca u Delibašića u trenutku dok se ovaj na motociklu vraćao u svoju kuću, nedaleko od mesta napada.

U neposrednoj blizini, na parkingu između dve zgrade, na košarkaškom igralištu, u tom momentu bilo je više dečaka koji su bezbrižno igrali basket, a na trotoarima je takođe bilo prolaznika.

"Čuo sam prvo slabe praske, kao da neko baca petarde, a onda čuo dečake sa igrališta kako prvo viču 'pao je, pao je', a potom da vrište. Bio sam na nekih dvadesetak metara, video muškarca kako leži na asfaltu, davao je znake života", rekao je jedan od očevidaca.

Sat posle zločina barski inspektori su na nepristupačnom terenu u blizini Poljoprivredne škole pronašli zapaljen "audi" koji su koristile ubice, a u vozilu su pronađena dva pištolja. Na vozilu su bile tablice ukradene pre nekoliko meseci u Podgorici.

U policijskim evidencijama pokojni Delibašić je vođen kao bezbednosno interesantno lice i član barskog klana - organizovane kriminalne grupe koju je za života okupio pokojni Luka Đurović, a koju sada vodi Alan Kožar. Klan blisko sarađuje sa škaljarskom grupom iz Kotora.

Delibašić je bio redovno pretresan u svim akcijama koje su barski policajci sprovodili prema bezbednosno interesantnim licima, a pogotovo prema ovom klanu. U gradskoj javnosti bio je poznat kao formalni i neformalni suvlasnik više ugostiteljskih lokala, i kao investitor u nekretnine širom primorja. Prema dostupnim podacima, nije učestvovao u vatrenim obračunima, a nije se ni skrivao, već se za razliku od drugih članova klana na motociklu svakodnevno slobodno kretao gradom.

Smrt Vasa Delibašića prekinula je zatišje na barskim ulicama, koje je vladalo od šestog jula prošle godine. Tada je ispred kafea "La Esquina" u ruku snajperskim hicem ranjen Baranin Dejan Borović, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao pripadnik istog klana.

U momentu ranjavanja, sa Borovićem su u neposrednoj blizini bila još dvojica članova te grupe.

Zajedničko za oba ova napada je činjenica da su izvedeni usred bela dana, dok je na ulici bilo prolaznika, kao i da su posle napada na gradskoj periferiji pronađeni zapaljeni automobili.

Kurir.rs/Vijesti.me/Cdm.me

Foto: Vijesti.me/Radomir Petrić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja