CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE: Nismo izdali Srbiju, KFOR je garant mira na Balkanu
Foto: Vlada Crne Gore

O SLANJU VOJNIKA NA KOSOVO

CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE: Nismo izdali Srbiju, KFOR je garant mira na Balkanu

Crna Gora -

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, rekao je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

On je saopštio da je ta odluka doneta iz pragmatičnih razloga u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti.

"Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbednosti. Kosovo je naš dobar sused, sa kojim želimo da gradimo najbolje moguće odnose. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu", kazao je Bošković.

Prema njegovim rečima, zbog toga je ta odluka Crne Gore ispravna i jedina moguća.

"Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju", kazao je Bošković i dodao da, oni koji se protive toj odluci, protive se i crnogorskoj nezavisnosti.

"Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije deo Crne Gore već samostalna država, Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije deo Srbije da bi mogla da izda Srbiju“, poručio je Bošković.

On je naveo da je bezbednost regiona jedan od najvećih interesa Crne Gore.

"Cilj je bezbednost i stabilnost u regionu, a KFOR doprinosi miru i stabilnosti na Kosovu, ali i na Balkanu“, naveo je ministar odbrane.

Bošković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu.

Bošković je uoči NATO samita, koji će biti održan u Briselu 11. i 12. jula, na kojem će Crna Gora prvi put učestvovati kao punopravna članica, kazao da će neke od tema tog skupa biti nova komandna struktura NATO, integracije NATO snaga, izdvajanja za odbranu.

On je naveo da se godinu nakon ulaska u NATO potvrđuje da je država donela ispravnu odluku za dobrobit svih građana.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vlada Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track