SANDRA AFRIKA POSVAĐALA SEVER CRNE GORE: Opozicija Andrijevice poludela kada je saznala da će provokativna pevačica nastupati za Dan opštine i za koje pare!
Foto: Printscreen Instagram

skandal

SANDRA AFRIKA POSVAĐALA SEVER CRNE GORE: Opozicija Andrijevice poludela kada je saznala da će provokativna pevačica nastupati za Dan opštine i za koje pare!

Crna Gora -

ANDRIJEVICA - Najava da će u okviru proslave Dana opštine Andrijevica, 17. jula, Vasojeviće na stadionu malih sportova zabavljati estradna umetnica Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika i da će njen nastup koštati oko 5.000 evra izazvala je burne reakcije predstavnika opozicije.

Oni su rekli da je to svojevrsni skandal i da takav potez ne služi na čast onima koji kreiraju politička i kulturna dešavanja u Andrijevici. Istakli su i da je ovo potvrda da rukovodeća garnitura smišljeno nastavlja da, uz neracionalno trošenje poverenog novca, unižava tradicionalne, istorijske i kulturne vrednosti Vasojevića.

“Saznanje da će Sandra Afrika, čiji su određeni spotovi zbog neprimerene i provokativne sadržine zabranjivani za maloletnike, biti glavna zvezda proslave Dana opštine u Andrijevici predstavlja pravi skandal. Ako tome dodamo da će ona, kako smo obavešteni, za svoj nastup, od 8.000 evra koliko je Ministarstvo kulture odvojilo za manifestaciju uzeti 5.000 evra, onda je svaki komentar suvišan.

foto: Damir Dervišagić

To je potvrda da rukovodeća struktura u Andrijevici, držaći se one narodne “hleba i igara, nemilice arči novac poreskih obveznika sa ciljem da unizi i uništi sve naše vrednosti po kojima smo se prepoznavali u kulturnom i civilizovanom svetu”, ističe predsednik andrijevičkog odbora Demokratskog fronta Vesko Raketić.

Njegov partijski kolega Branko Kastratović smatra da najavljeni nastup Sandre Afrike u Andrijevici, u sklopu obeležavanja Dana opštine, vređa ljudski razum. Rekao je da ovaj događaj simbolično potvrđuje da se u Vasojevićima trenutno živi kao u najnerazvijenijim afričkim zemljama.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

“Nekad je prostor Vasojevića bio poznat po uzornim domaćinima, junacima, umetnicima i intelektualacima. Danas, zahvaljujući aktuelnom režimu, ovaj prostor liči na afričke zabiti gde narod nema hleba da jede i gde je je istinska kultura misona imenica. Zato je gospoda na vlasti verovatno i odlučila da u Andrijevicu dovede Sandru Prodanović, jer njeno umetničko ime Afrika simbolički stavlja u istu ravan Vasojeviće i afričke siromašne zemlje. Da nije tužno, bilo bi smešno”, ističe Kastratović.

Iz lokalne uprave niko nije hteo da komentariše nastup Sandre Afrike za Dan opštine, ali vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Marko Vukić kaže da “u celoj priči nema ništa sporno već da neko zlonamerno želi da ispolitizuje čitav slučaj"

Kurir.rs/CdM

Foto prointscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track