TRAMP PROZVAO CRNOGORCE ZA TREĆI SVETSKI RAT: Odgovor je vrlo brzo stigao i NEĆE MU SE SVIDETI
Foto: Profimedia, Reuters

oštro

TRAMP PROZVAO CRNOGORCE ZA TREĆI SVETSKI RAT: Odgovor je vrlo brzo stigao i NEĆE MU SE SVIDETI

Crna Gora -

Američki predsednik Donald Tramp je okarakterisao Crnogorce kao agresivne i moguće vinovnike Trećeg svetskog rata.

"On je najčudniji predsednik u istoriji Sjedinjenih Država", prokomentarisao je bivši predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić te tvrdenje za BBC. Krivokapić je bio funkcioner Crne Gore od sticanja nezavisnosti 2006. pa do do 2016. godine, a sada je predsednik opozicione Socijaldemokratske partije. On nije impresioniran neumoren trenutnim pristupom američkog predsednika diplomatiji i svetskim poslovima.

"Sa ovakvim predsednikom, s njegovim poznavanjem spoljne politike, ko zna šta se dešava? Spoljna politika nije njegov adut".

Tramp je ranije danas rekao da su ljudi u Crnoj Gori veoma snažni, ali veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo da dovede do rata.

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO. Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da je pitao istu stvar.

"Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u trećem svetskom ratu smo!", kazao je Tramp.

Kurir.rs/BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja