STRAHOVITA NESREĆA U ULCINJU: Majka i sin (10) stradali u sudaru turističkog broda i glisera!
Foto: Profimedia

KOD VELIKE PLAŽE

STRAHOVITA NESREĆA U ULCINJU: Majka i sin (10) stradali u sudaru turističkog broda i glisera!

Crna Gora -

Poginuli i povređeni su se vozili na gumenoj "banani", koju vuče gliser, kada je došlo do sudara sa turističkim brodom

Slovenački državljani, majka i sin, Z. I. (35) i J. I. (10) poginuli su, a ćerka J. I. (14) i otac P. I. (36) su povređeni u nesreći koja se danas dogodila na moru u Ulcinju.

Kako je saopštila crnogorska Uprava policija, do nesreće je došlo oko 14.25 časova, kada su se na moru nadomak Velike plaže u Ulcinju, naspram Hotela "Otrant", sudarila dva plovila.

Nezvanično, poginuli i povređeni su se vozili na gumenoj "banani", koju vuče gliser, kada je došlo do sudara sa turističkim brodom.

Devojčica je zadobila teške telesne povrede i pošto je medicinski zbrinuta u Opštoj bolnici Bar upućena je na dalje lečenje u Klinički centar Podgorica.

Prema rečima dežurnog lekara dr Aleksandar Vujičića, posle pregleda devojčice, ortoped je rekao da ona nije životno ugrožena.

"Ima teške telesne povrede, prelom kostiju lica i butne kosti. Ona se ne seća događaja", rekao je dr Vujičić koji je zbog prirode povreda dete uputio u Klinički centar Podgorica.

Prema nezvaničnim saznanjima, otac je zadobio lakše telesne povrede, ali je u stanju šoka.

"Porodica se nalazila na "banani". Kako je došlo do sudara brodice dugačke oko 12 metara na kojoj su bili turisti i "banane", utvrdiće istraga kojom rukovodi nadležni tužilac", rekao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Na mesto tragedije izašli su policija, inspektori Lučke kapetanije, službenici Uprave pomorske sigurnosti, nacionalni istražitelj pomorskih nezgoda iz Podgorice.

Nadležni su u utorak posle podne pregledali brodicu.

Niko od turista i posade brodice nije povređen.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track