VLADA CRNE GORE TRAŽI KRIMINALCE UHAPŠENE NA KOSOVU: Ubice Radomira Đuričkovića će biti izručene Podgorici
Foto: Uprava policije

ZAHTEV

VLADA CRNE GORE TRAŽI KRIMINALCE UHAPŠENE NA KOSOVU: Ubice Radomira Đuričkovića će biti izručene Podgorici

Crna Gora -

Vlada Crne Gore saopštila je danas da su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži izručenje uhapšenih Marija Miloševića, Đorđija Pavićevića, Vukana Vujačić i Igora Mašanovića od prištnskih institucija.

"Ministarstvo pravde primilo je zvanično obaveštenje da su, na bazi uspešne međunarodne saradnje, postupajući po Interpolovoj poternici raspisanoj od Crne Gore, na Kosovu lišene slobode osobe Milošević Mario, Pavićević Đorđije, Vujačić Vukan i Mašanović Igor", saopštila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Za Miloševićem (38), Vujačićem (23) i Mašanovićem (22) Crna Gora je raspisala međunarodne Interpolove poternice zbog ubistva Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. na Cetinju Pavićević (31) se potražuje zbog bekstva iz Psihijatrijske bolnice u Dobroti 3. jula ove godine. On je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela otmica u sticaju, sa krivičnim delom iznuda u pokušaju.

Saopšteno je da je Ministarstvo pravde obavešteno da se Vujačić i Mašanović nalaze u Centru za zadržavanje, radi vođenja krivičnog postupka zbog izvrsenih krivičnih dela na KiM.

"U očekivanju da ova lica budu izručena i privedena pravdi u Crnoj Gori, naglašavamo da je tesna saradnja među državama najefikasniji vid borbe protiv organizovanog kriminala kao pretnje po bezbednost građana i ukupan razvoj i prosperitet svakog društva", saopšteno je iz crnogorske vlade.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track