PODGORIČKA POLICIJA SPREČILA LIKVIDACIJU: Uhapšeni kavčani se branili ćutanjem
Dejan Vukašinović, Foto: Vijesti/Boris Pejović

novi detalji istrage

PODGORIČKA POLICIJA SPREČILA LIKVIDACIJU: Uhapšeni kavčani se branili ćutanjem

Crna Gora -

Luka Bulatović (21) i Dejan Vukašinović pripadnici su kavačkog kriminalnog klana, a posle hapšenja tokom saslušanja u policiji branili su se ćutanjem.

Službenici podgoričke policije i Sektora kriminalističke policije preksinoć su u stanu jedne zgrade na Starom aerodromu pronašli pet eksplozivnih naprava.Dok su uklanjali eksplozive, evakuisana su dva ulaza zgrade u Aerodromskoj ulici.

Iz policije su saopštili da veruju da su Bulatović i Vukašinović planirali da bombe iskoriste za napad na kriminalne protivnike.

Prema rečima jednog od sagovornika Vijesti, njihovo hapšenje razultat je operativnog rada, ali on nije mogao da precizira za koga su eksplozivi bili namenjeni.

Luka Bulatović
Luka Bulatovićfoto: Vijesti/Boris Pejović

"Nakon što je prošle nedelje uhapšen 28-godišnji Podgoričanin Filip Bešović, pratili smo i prikupljali informacije o osobama sa kojima se druži. Tako smo došli do Bulatovića, pretresom čijeg stana je pronađena tolika količina eksploziva da bi njegovom aktivacijom posledice bile katastrofalne. Dok je pretres trajao, na vratima štek–stana koji Bulatović uzeo pod zakup, pojavio se Vukašinović. Videvši policiju, krenuo je da napusti zgradu ali su ga policajci uhapsili”, navodi se.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Isti izvor tvrdi da se sa sigurnošću može reći da je tom akcijom policije sprečena nečija likvidacija.

“To je zaista teško dokazati, ali ćemo nastaviti da prikupljamo dokaze u tom pravcu i nastojati da otkrijemo odakle potiče eksploziv”, dodaje se.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Filip Bešović uhapšen je proteklog vikenda, a policija je kod njega pronašla 21 električnu kapislu za aktiviranje eksploziva, 2 GPS uređaja koji se koriste za praćenje i kretanje, 11 magneta, 11 mobilnih telefona, 17 SIM kartica nacionalnih i inostranih mobilnih operatera, lap–top, paketić sa kokainom, oko 16.000 evra i više platnih i bankovnih kartica.

Za njega se takođe veruje da je blizak kavčanima.

I on se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track