Najnovije vesti

NOVI CRNOGORSKI MAMAC ZA BOGATAŠE: Uvode program ekonomskog državljanstva, pogledajte po kojoj ceni se nudi
Foto: Reuters/Marko Đurica

inventivno

NOVI CRNOGORSKI MAMAC ZA BOGATAŠE: Uvode program ekonomskog državljanstva, pogledajte po kojoj ceni se nudi

Crna Gora

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sednici donela odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom na osnovu posebnog programa ulaganja i naložila da se obavi sve što je neophodno kako bi program bio pokrenut od 1. oktobra ove godine.

Program ekonomskog državljanstva biće dostupan za najviše 2.000 zainteresovanih iz zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji i to tokom ograničenog perioda od tri godine.

Ponuđene su sledeće opcije: da ulože 250.000 evra u neki od razvojnih projekata, prethodno odobren od Vlade, u nerazvijenom području Crne Gore, ili 450.000 evra u neki od razvojnih projekata, prethodno odobren od Vlade, u razvijenom području države.

Vlada će, kako predviđa odluka, naplaćivati naknadu do 100.000 evra po podnesenom zahtevu. Naknada će ići u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja.

Predviđeno je takođe da programom upravlja posebna Vladina agencija koja će angažovati unapred odobrene marketinške agente zadužene za promociju programa i privlačenje investitora. Namera je da privuku neposredna strana ulaganja. Očekuje se da program dovede i do povećanja privrednih aktivnosti i kretanja kapitala.

Pre dve godine Vlada Crne Gore je raspisala međunarodni javni poziv kompanijama sa iskustvom da dostave ponude za izbor ponuđača za izradu i realizaciju posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg se može steći crnogorsko državljanstvo.

Kurir.rs/Sputnjik 

Foto: Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...