AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Pronađeni skriveni eksploziv i municija kod Bigova
Foto: Vijesti.me/Uprava policije

blizu vojnog odmarališta

AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Pronađeni skriveni eksploziv i municija kod Bigova

Crna Gora -

Granična policija je tokom akcije koja ima za cilj sprečavanje nezakonitog ribolova u kod vojnog odmarališta u Bigovu pronašla preko 200 metaka i dva pakovanja eksploziva.

U sklopu iste akcije, tokom pretresa jednog plovila, ustanovljeno je da je N. L. (45) iz Bigova pecao pomoću sredstava za koja nije imao dozvolu, pa je kažnjen sa 250 evra kazne uz prekršajnu kaznu.

"Službenici RCGP "Jug" su, naime, u saradnji sa službenikom Inspekcije, 30.07.2018. godine u vremenu između 06:00 i 12:00 časova, na lokalitetima priobalnog dela i u blizini unutrašnjih morskih voda od ostrva Mamula do uvale Nerin, ispod naselja Zagora realizovali akciju sa ciljem sprečavanja krivičnih dela u vezi sa nezakonitim ribolovom. Tom prilikom, u mestu Bigova, u blizini bivšeg vojnog odmarališta, u šahti za vodu, pronađena su dva pakovanja eksploziva kao i 236 komada puščanih metaka kalibra 7,62 mm. O pronalasku eksploziva i municije obavešteni su Dežurna služba Odeljenja bezbednosti Kotor, kriminalistički tehničar kao i Direktorat za vanredne situacije MUP-a. Pronađena municija i eksploziv su sklonjeni sa lica mesta i predati su službeniku Direktorata za vanredne situacije MUP-a.Takođe, u sklopu ove akcije izvršena je kontrola plovila inostranih registarskih tablica kojim je upravljao N.L. (45) iz Bigova. On je zatečen da peca ribu sredstvima za koja nema dozvolu čime je počinio prekršaj iz Zakona o morskom ribolovu. Od strane službenika Inspekcije za morski ribolov ovom licu je izdat prekršajni nalog za naplatu novčane kazne u iznosu od 250 evra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Crna Gora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja