NOVI DETALJI VELIKE POMORSKE NESREĆE U CRNOJ GORI: Otac i sin prvi priskočili u pomoć, mladiću to bio prvi radni dan (FOTO)
Foto: Vijesti/Slavica Kosić

poljski turisti stradali

NOVI DETALJI VELIKE POMORSKE NESREĆE U CRNOJ GORI: Otac i sin prvi priskočili u pomoć, mladiću to bio prvi radni dan (FOTO)

Crna Gora -

Prvi koji su pritekli u pomoć u pomorskoj nesreći kod Oblatnog bili su juče otac i sin Milan Vukošić i njegov sin Filip, pripadnici DVD Krtoli.

Oni su putnike sa poljske jedrilice uspešno evakuisali turističkim brodom tivatske kompanije Una Montenegro.

Filipu je to ujedno bio i prvi radni dan za kormilom brzog turističkog brodića koji prevozi turiste marine Luštice Bej. Čim je dobio poziv od oca Milana, komandira DVD Krtoli, Filip je sa njim bez razmišljanja krenuo u akciju spasavanja.

foto: Vijesti/Slavica Kosić

Milan ističe da su bili zatečeni prizorom, ali su odmah počeli izvlačenje putnika.

“Čuo sam radio-vezom što se dešava, kontaktirao sam sina koji je sa brodom bio u marini, otišli smo do jesta nesreće i tamo zatekli udes i unesrećene. Decu sa jedrilice prebacili smo kod nas, a u međuvremenu je stigao i Nenad Banićević sa svojim brodom. Više od pola sata kasnije stigao je policijski helikopter i njihov gliser”, rekao je Milan Vukošić.

foto: Čitalac Vijesti

On ističe da su im putnici sa poljske jedrilice rekli da na brodu ima dece i tražili su da ih odmah evakuišu jer se u brodu pojavila voda.

“Prebacili smo ih kod nas u brodić. Bilo je petoro dece i troje odraslih i sačekali smo policijski gliser i sve zajedno ih prebacili do luke Zelenika. Zatekli smo se tu i sticajem okolnosti bili blizu. Pokušali smo i više da pomognemo, ali nažalost dvoje je već bilo stradalo kad smo tamo stigli. Uradili smo što smo mogli i što je bilo u našoj moći”, ističe Vukošić.

Kurir.rs/Radio Tivat Foto: Vijesti/Slavica Kosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track