Najnovije vesti

REKORDNA ZAPLENA U ITALIJI: Crnogorska banda krijumčarila 2 tone hašiša iz Maroka za Libiju! (FOTO)
Foto: MUP Crne Gore

DEA KOORDINIRALA AKCIJOM

REKORDNA ZAPLENA U ITALIJI: Crnogorska banda krijumčarila 2 tone hašiša iz Maroka za Libiju! (FOTO)

Crna Gora

Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA otkriveno je i sprečeno međunarodno krijumčarenje hašiša.

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da ju je
brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njihovi saradnici, koje je italijanska policija privela. 

foto: MUP Crne Gore

Naime, službenici Uprave policije MUP-a došli su do podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju nameru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici su ove podatke razmenili sa DEA-om, nakon čega je usledila akcija.

 

Osumnjičeni su se predstavili kao posada broda i tako isplanirali da na
brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dve tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

 

U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama.

 

Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je hašiš. Pomenutih 11 ljudi je privedeno, a uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda. Slede dalje aktivnosti u kriminalističkoj obradi ovog predmeta.

 

Kurir.rs
Foto: MUP Crne Gore

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...